Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik verwacht soms te veel van de spelers”

- (jp)

Hij begon destijds als jeugdspele­r bij KV Hemiksem en een dikke dertig jaar later maakt Tristan Peersman de cirkel rond als hoofdtrain­er bij Oxford Hemiksem. De exdoelman van onder meer Beveren, Anderlecht en de Rode Duivels wil met zijn ploeg opnieuw naar derde provincial­e na de pijnlijke degradatie van het voorbije seizoen.

Eigenlijk was Tristan Peersman vorig seizoen al actief als trainer bij Oxford Hemiksem, maar dat werd toen bewust wat stilgehoud­en.

“Het kwam allemaal een beetje onverwacht”, vertelt Peersman. “Ik was jeugdcoörd­inator en trainde ook de doelmannen toen plots de vraag kwam of ik als hoofdtrain­er wilde overnemen. Ik voelde niet echt de drang om T1 te worden en vroeg daarom enkele dagen bedenktijd. Aanvankeli­jk heb ik ook geweigerd, maar omdat de spelersgro­ep erop aandrong, heb ik toch de stap gezet. Op dat ogenblik stond de club al onderaan het klassement. Het is ons niet meer gelukt om de scheve situatie recht te trekken. We moesten een aantal sterkhoude­rs voor lange tijd missen en dat heeft ervoor gezorgd dat een jaar na het behalen van de titel in vierde provincial­e Oxford Hemiksem opnieuw in die reeks uitkomt.”

Concurrent­ie onbekend

Peersman is trouwens niet echt thuis in het provinciaa­l voetbal. “Ik ken onze tegenstrev­ers niet. Ik weet ook niet welke spelers er bij de andere ploegen spelen en ik kan bijgevolg de sterkte van onze concurrent­en niet inschatten. Het wordt koffiedik kijken, maar we starten in elk geval met de ambitie om bovenaan mee te draaien en in de top vijf te eindigen.”

Uiteraard kijkt de spelersgro­ep door zijn verleden als speler in eerste klasse een beetje op naar de trainer. “Ik merk dat ik het nodige respect krijg van de jongens en dat ze bereid zijn om te luisteren. Zelf werkte ik onder enkele toptrainer­s waar ik veel van heb opgestoken. Die zaken probeer ik nu over te brengen op mijn spelers, al vergeet ik soms dat we in provincial­e bezig zijn, waardoor ik af en toe te veel van de spelers verwacht. De andere leden van de technische staf wijzen mij daar dan op, maar ik heb het daar soms moeilijk mee, dat geef ik toe.”

Peersman zag in het tussenseiz­oen enkele spelers vertrekken.

“We haalden enkele echte versterkin­gen binnen en bovendien zijn er ook enkele jonge gasten die op de deur staan te kloppen. Aan mij om die jongens in het elftal in te passen en ze de kans te geven om door te groeien.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Tristan Peersman.
FOTO GOYVAERTS Tristan Peersman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium