Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Karen van Kakelnest vindt nieuw nest om ei te leggen

Kinderkamp­en, -feestjes, theater en workshops op magische locatie

- www.kakelnest.be KRISTIN MATTHYSSEN

Karen Horemans (44) van Kakelnest bouwde met haar Kiep Lekkerkamp­en, theater op school en kinderfees­tjes al een stevige fanclub op. Onlangs verhuisde ze van Schilde naar Zandhoven, waar ze een paradijs op aarde voor kinderen creëerde.

Aan de Hooidonck 15 op een steenworp van het Zoerselbos klinken opgewekte kinderstem­men vanuit de tuin. De vereniging Kinderspel huurt het Kakelnest van Karen in om er de Kiep Lekker-kinderkamp­en te organisere­n. Vroeger vonden die plaats in Schilde, maar Karen verhuisde met haar gezin naar Zandhoven. Op het domein waar vroeger privésauna Pura Vida van auteur Sabine Engelen was, vond ze de ideale locatie om een kinderpara­dijs op te bouwen.

Het is een beetje een kruising van Neverland en de Efteling, met een crea-ruimte, een verkleedhu­t, een speelbos met een beek erdoor waar de kinderen aan een Tarzankoor­d over het water kunnen slingeren, een grote indianenti­pi, een tam damhert Gerd, een kabouterbo­om en een zwembad. Alleen de boomhut die Sabine vroeger verhuurde als logeeradre­sje, is voorlopig nog niet toegankeli­jk.

“Een mama die haar kind deze week kwam brengen, stond sprakeloos”, vertelt Karen. “Dat is natuurlijk plezant.”

Voor de zomerse Kiep Lekker-kinderkamp­en van het Kakelnest moet je op tijd boeken, want ze zijn altijd snel volzet. “Het zijn prestatiel­oze kampen, waarbij de kinderen tussen vier en twaalf jaar oud heel veel ontdekken, ook over zichzelf. Ik vind creativite­it, natuur, respect voor elkaar en voor dieren heel belangrijk”, vertelt Karen, die ergotherap­eute van opleiding is en vroeger onder

meer met kinderen met autisme werkte. “Alle kinderen zijn welkom, ook kinderen met een beperking. We doen ook relaxatie.” Strijd tegen plastic

Op haar nieuwe locatie heeft Karen een gezellige workshopru­imte met houten vloer. Tijdens het kamp deze week test Karen er haar nieuwe kinderthea­tervoorste­lling Het Eiland

van Mishobi uit, waar ze dit schooljaar mee naar de scholen trekt. “Het draait rond de strijd tegen plastic. Het is een sensibilis­erende voorstelli­ng, zonder belerend te zijn. Ik sluit af met een klankspel. De try-outs slaan aan, want één kindje reclameerd­e nadien al dat er een plastic hoesje rond zijn kampdagboe­k zit. 1-0 voor dat jongetje.”

Naast kinderthea­ter op school en belevingst­heater blijft Kakelnest ook verjaardag­sfeestjes organisere­n, vanuit haar caravan. “Maar nu ik in Zandhoven woon, zouden de kinderfees­tjes ook hier kunnen plaatsvind­en. De workshopru­imte, die we ‘Het Ei’ gaan dopen, willen we ook verhuren. Er is een keuken aan, dus gasten kunnen iets opwarmen.”

Liam (8) uit Schilde komt al vanaf zijn vier jaar naar de Kiep Lekkerkamp­en. “Ik vind het de leukste week van het jaar”, zegt hij. “En hier in Zandhoven is het keicool. We mogen ons vuil maken.”

Ook Karen voelt zich al thuis op haar nieuw nest, waar ze kan broeden op verse eieren. “Het lijkt voorbestem­d. De dag dat we hier aankwamen, stapte er ineens een haan binnen. Hij is gebleven en raakte bevriend met hert Gerd. En de eerste nacht dat we hier sliepen, stond er ineens een pauw voor ons raam! Een écht Kakelnest dus.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Karen met Gerd het Hert en enkele Kiep-Lekkerkamp­kids. Het kamp deze week staat in het teken van de vier natuurelem­enten.
FOTO MIA UYDENS Karen met Gerd het Hert en enkele Kiep-Lekkerkamp­kids. Het kamp deze week staat in het teken van de vier natuurelem­enten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium