Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerst verbannen van het scherm, nu zelfs op twee zenders te zien

Ook Zes gaat ‘Mooi en Meedogenlo­os’ uitzenden

- TOM DE LEUR

Het voortbesta­an van de Amerikaans­e soap

Mooi en Meedogenlo­os op de Vlaamse televisie begint stilaan zelf een soap te worden: na Eclips TV gaat nu ook Zes vanaf september nieuwe aflevering­en uitzenden.

Wat een weelde voor het Vlaamse legioen dat niets liever doet dan zich dagelijks onder te dompelen in de klatergoud­en wereld van de Forresters, de Logans en de Marones: vanaf maandag 3 september is de soap

Mooi en Meedogenlo­os op twee zenders te bekijken. Na Eclips TV, de zender voor mantelzorg­ers en 50-plussers, pikt ook Zes de draad weer op die zender Fox liet liggen. Zes is de kleine broer van Vier en Vijf en zendt rond de klok Amerikaans­e films en series uit. De ideale zender voor Mooi en

Meedogenlo­os, zegt woordvoerd­er Kristof Demasure: “Toen bekendraak­te dat de soap in Vlaanderen zou verdwijnen, hebben we heel wat reacties gekregen. We zijn in gesprek gegaan en gaan de reeks nu elke ochtend uitzenden om negen uur, met een herhaling om halfeen ’s middags.”

Bij Zes vinden ze dat hun uitzending­en van Mooi en Meedogenlo­os “aanvullend” werken op die van Eclips TV, dat de soap ook gaat uitzenden vanaf 3 september.

Maar David Larmuseau van Eclips TV moet toch even slikken wanneer we hem vertellen dat de fans ook bij Zes terechtkun­nen: “Daar was ik niet van op de hoogte. Dat is zeer raar en jammer, want ik had een goed contact met die mensen. Normaal hebben we ook exclusivit­eit voor Vlaanderen. We gaan dit bekijken.”

Op Eclips TV is Mooi en Meedogenlo­os pas om 15.35u te bekijken. Zes is er ’s ochtends dus het eerst bij.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium