Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En de anderen

-

Arnaud Art (polsstok mannen)

Arnaud Art zal op de Memorial het Belgische record (5m72) dat hij op 18 juli in Luik sprong proberen te verbeteren. De concurrent­ie van de absolute wereldtop (Lavillenie, Duplantis, Kendricks, Murgunov) moet hem daarbij motiveren. Dit wordt sowieso de strafste polsstokco­mpetitie ooit in Brussel.

Eline Berings (100 meter horden vrouwen)

Eline Berings kwam na een uitstekend seizoen nauwelijks vijf millisecon­den tekort voor een finaleplaa­ts in Berlijn en kan revanche nemen op de 100m horden. Acht van de negen vrouwen in de Diamond League-finale liepen dit seizoen al wel sneller dan Berings.

Cynthia Bolingo (200 meter vrouwen)

Cynthia Bolingo komt als enige Belgian Cheetah aan de start van de 200 meter. Het is haar favoriete afstand, maar ze liep hem dit jaar niet vaak. In een Diamond League-finale met onder meer Dafne Schippers en Shaunae Miller-Uibo zou niet als laatste eindigen al een stunt zijn.

Hanne Claes (400 meter horden vrouwen)

Hanne Claes werd op het EK in Berlijn bijzonder knap vierde op de 400 meter horden en behaalde een zelfde resultaat met de 4x400m-ploeg. In Brussel zijn ook de zilveren en bronzen medaille van de 400 meter horden erbij, net zoals de op papier snellere Zuid-Afrikaanse Wenda Nel.

Eliott Crestan (800 meter mannen)

De bronzen medaille van het voorbije WK U20 komt in Brussel tussen de grote jongens terecht. Benieuwd hoelang hij na een slopend seizoen zijn wagonnetje kan aanhangen bij de snellere Kenianen.

Manon Depuydt (200 meter vrouwen)

De 21-jarige studente uit De Haan haalde in Berlijn knap de halve finale op de 200 meter. Mag samen met Cynthia Bolingo voor het eerst proeven van een vol Koning Boudewijns­tadion en een wedstrijd tegen de wereldtop.

Renée Eykens (800 meter vrouwen)

De onfortuinl­ijke Renée Eykens viel op het EK tijdens de reeksen van de 800 meter met de finish in zicht. In Brussel krijgt de 22-jarige Kapelse een kans op revanche. Wie weet duikt ze wel voor het eerst onder de twee minuten.

Bram Ghuys (hoog mannen)

De zesvoudige nationale kampioen hoogspring­en kreeg na een ontgoochel­end EK een wildcard voor de Diamond League-finale, maar hij komt er tegen mannen uit die dit jaar allemaal (veel) hoger sprongen dan hij.

Zita Goossens (hoog vrouwen)

Nafi Thiam is niet de enige Belgische aan de start van het hoogspring­en. Ze krijgt het gezelschap van twee landgenote­s. Daarbij de 18-jarige Lokerse Zita Goossens, die in Brussel voor de leeuwen wordt geworpen. Kan ze haar persoonlij­k record van 1m83 scherper stellen?

Justien Grillet

(400 meter horden vrouwen)

Net als haar snellere collega-Cheetah Hanne Claes loopt Justien Grillet op de Memorial de 400 meter horden (geen Diamond Leaguefina­le). “Mijn eerste Memorial. Echt zot, het is een droom die uitkomt”, aldus Grillet.

Camille Laus

(400 meter vrouwen)

In tegenstell­ing tot de 400 meter horden is

de 400 meter bij de vrouwen in Brussel wel een finale van de Diamond League en dus is de 25-jarige vriendin van Kevin Borlée - zelf halve finale op de 400 meter op het EK en vierde met de Belgian Cheetahs - allang blij dat ze een wildcard kreeg voor haar eerste Memorial.

Hanne Maudens (ver vrouwen)

In de schaduw van Nafi Thiam werd de 21jarige Hanne Maudens knap tiende op de zevenkamp op het EK in Berlijn. Op de Memorial mag ze zich meten met de wereldtop in het verspringe­n, allemaal vrouwen die normaal gezien een pak verder springen dan zij.

Philip Milanov (discus mannen)

De zilveren medaille van het WK 2015 moest geblesseer­d forfait geven voor het voorbije EK, maar zegde in extremis wel toe voor de Memorial. In Brussel staat hij voor een zware klus met onder meer Europees en wereldkamp­ioen Gudzius, zijn grootste rivaal Daniel Stahl en de afscheidne­mende Christoph Harting ook op de deelnemers­lijst.

Elise Vanderelst (1500 meter vrouwen)

Elise Vanderelst, die op haar eerste EK de finale van de 1500m op een haar (zestien honderdste­n) na miste, mag extra ervaring opdoen in de Diamond League-finale. De 20jarige eerstejaar­sbelofte moet in Brussel in de eerste plaats genieten en stelen met de ogen.

Hanne Van Hessche (hoog vrouwen)

Naast Nafi Thiam en Zita Goossens werd in extremis ook nog Hanne Van Hessche aan de hoogspring­competitie toegevoegd. De 27jarige zelfstandi­ge schoonheid­sspecialis­te is met een sprong over 1m85 de regerende Belgische kampioene indoor, maar in Brussel allicht een maatje te klein voor Thiam en co.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium