Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wielrennen

-

Primoz Roglic zegt af voor het WK tijdrijden in Innsbruck. Vorig jaar won de Sloveen nog zilver. Roglic had na de Tour last van een steentje in zijn elleboog. “Een souvenir van een val in de Tour. Ik probeerde het er zelf uit te halen, maar het zaakje infecteerd­e, zodat die elleboog opnieuw open moest. Zo kon ik niet tijdig mijn trainingen op de tijdritfie­ts in lighouding starten.” De voormalige schansspri­nger en de nummer vier van de Tour rijdt op zondag 30 september wel de wegrit, meldt hij vanuit zijn hoogtestag­ekamp in Oostenrijk.(hc)

Xandro Meurisse(26), knap zesde op het jongste EK in Glasgow, verzilverd­e gisteren zijn conditie met winst in de 58e Druivenkoe­rs in Overijse. In een sprint met drie vloerde de snelle man van WantyGroup­e Gobert de Nederlande­r Riesebeek (Roompot) en Jimmy Janssens (Cibel-Cebon).

Roger Kluge volgt Caleb Ewan volgend seizoen van Mitchelton-Scott naar Lotto-Soudal. Met de 32-jarige Duitser heeft het team van Marc Sergeant er meteen een ervaren pion bij in de sprinttrei­n van zijn Australisc­he aanwinst.

Quick-Step rekent zaterdag in de Brussels Cycling Classic – de vroegere Parijs - Brussel – op de snelle benen van Fabio Jakobsen en op nationaal kampioen Yves Lampaert. Daags nadien in Fourmies worden ze vervangen door respectiev­elijk Alvaro Hodeg en Zdenek Stybar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium