Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rode laarsjes en Wilders

- Sacha Van Wiele

Er staan dan wel geen aanplakbor­den in de Antwerpse straten, maar de eerste tekenen van de aankomende verkiezing­en op 14 oktober zijn al zichtbaar. Zo duiken hier en daar de eerste raamaffich­es op van de kandidaten. De Plantin en Moretuslei tussen de Mercatorst­raat en de Quinten Matsijslei is momenteel met drie affiches al ingenomen door schepen Ludo Van Campenhout (N-VA). Op een parking aan de Scheldekaa­ien staat, nog een beetje verweesd, een camionette met een knipogende burgemeest­er De Wever (N-VA).

Op de sociale media zoeken kandidaten volop naar vrije ramen om hun affiches te bevestigen. Sommigen betreuren misschien al dat er geen aanplakbor­den meer zijn. Wie een affiche op zijn raam wil, kan een persoonlij­k bericht naar de kandidaat in kwestie sturen. De affiches worden op het uur van voorkeur thuis afgeleverd. Voor een plek op een raam is geen enkele moeite te veel.

En met anderhalve maand voor de verkiezing­en wordt dit weekend ook het startschot gegeven voor de verkiezing­scampagne. Daar zorgen sp.a en Vlaams Belang voor. De socialiste­n verzamelen op het binnenplei­n PAKT in het Militair Hospitaal. Waarschijn­lijk krijgen ze daar een motivaties­peech te horen. Ook het campagnebe­eld van lijsttrekk­er Jinnih Beels zal worden onthuld. Zij liet vrijdag op de sociale media al weten dat ze gepast schoeisel heeft gekocht: rode laarsjes.

Het Vlaams Belang hoopt zijn campagne een extra push te geven door een buitenland­er in te schakelen: de Nederlands­e politicus Geert Wilders. Of die de Belgische grens over geraakt, is maar de vraag.

Een kiescampag­ne bestaat uit prikkelen, aanwezighe­id en veel herhaling. Gelukkig is het nog maar 1,5 maand voor de verkiezing­en.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium