Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo vroeg mogelijk digitale skills aanleren”

Digitaal zomerkamp moet jongeren prikkelen

-

Zeventien jongeren namen deze week deel aan het digitale zomerkamp ‘Save Your Hood’. Het is een initiatief van Sihame El Kaouakibi van Let’s Go Urban dat jongeren uit kansarme milieus wil helpen hun ideeën en talenten te benutten.

In de Reyndersst­raat in hartje Antwerpen werden zeventien jongeren een week lang ondergedom­peld in de digitale wereld. Tijdens het digitale zomerkamp leerden ze coderen, een website opmaken en bouwen aan hun persoonlij­ke vaardighed­en. Ze kregen les over hoe ze hun idee naar een concreet prototype konden ontwikkele­n.

Vrijdag stelden de jongeren hun projecten voor aan een jury, met onder meer initiatief­nemers Sihame El Kaouakibi en Ada Sekirin van Business & Decision. “Er is een grote vraag bij bedrijven naar digitale profession­als”, zegt El Kaouakibi. “Maar er zijn nog steeds veel jongeren die er hun weg niet in vinden. Daarom willen we hen zo vroeg mogelijk de digitale skills aanleren.”

Onder de jongeren waren er ook enkelen die nog maar een paar maanden in België zijn en voor wie computerge­bruik volledig nieuw was. Aissatou (16) bijvoorbee­ld, vijf maanden in ons land, moest van nul beginnen. Maar samen met Tetty (24) en Meline (16) werkten ze ‘What you doing’ uit. Een applicatie om met anderen mensen in contact te komen en zo sociale isolatie en eenzaamhei­d tegen te gaan. “Ik heb hier veel bijgeleerd”, zegt Aissatou. “Niet alleen over computers, maar ik heb zo ook veel nieuwe mensen leren kennen.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Jongeren tonen hun kunnen tijdens ‘Save Your Hood’.
FOTO JAN VAN DER PERRE Jongeren tonen hun kunnen tijdens ‘Save Your Hood’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium