Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil het etiket van belofte van me afgooien”

1ste amateurkla­sse: Rupel Boom - Heist (zondag 15.00u) Lucas Damblon hoopt zich te kunnen tonen bij Rupel Boom

- PETER NYS

Rupel Boom zet zondag een grote stap in het onbekende. De Steenbakke­rs komen voor het eerst uit in de hoogste amateurkla­sse en krijgen met Heist meteen een klepper over de vloer.

Voor de doelpunten rekent Rupel Boom onder meer op Lucas Damblon. De 21-jarige spits werd vorig seizoen kampioen met RWDM in tweede amateurkla­sse en komt zijn ex-club straks weer tegen. “Uiteraard is dat een wedstrijd waar ik enorm naar uitkijk”, zegt Damblon. “Maar zo zijn er wel meer matchen. Ik vind het een heel mooie reeks, met veel grote namen. Ook Lierse Kempenzone­n, Club Luik en Aalst hebben een roemrijk verleden. Het lijkt me ook een heel zware reeks, want bijna de helft van de ploegen werkt op profession­ele basis.”

Dat is bij jullie niet het geval. Wordt er dan wel met gelijke wapens gestreden?

Lucas Damblon: “Wij zijn inderdaad geen profs, maar dat wil niet zeggen dat wij niet voor onze sport leven. Bij Rupel Boom wordt er op een heel hoog niveau getraind. Dat zal het probleem niet zijn. Fysiek is de ploeg klaar om de strijd aan te gaan.”

Jij bent een van de vele nieuwkomer­s. Hoe verliep de integratie?

“Dat is heel vlot gegaan. We hebben een jonge spelersgro­ep en het klikte meteen, zowel met de andere nieuwkomer­s als met de blijvers. We staan al behoorlijk ver, vind ik. Al zal dat zondag nog moeten blijken, want nu begint het echt. Een oefencampa­gne zegt niet zo veel, zelfs niet als je voor de Beker van België speelt. Dat is een fase van experiment­eren en dat hebben we ook gedaan. Ik denk dat de coach stilaan weet waar hij naartoe wil.”

Rupel Boom speelde de voorbije seizoenen zeer dominant. Dat zal nu niet zo evident zijn.

“We gaan toch vooral in thuismatch­en proberen om met veel drang naar voren te spelen. Wie schrik heeft, krijgt ook slaag. We hebben niet de ploeg om voor de eigen zestien te gaan liggen. Wat niet wil zeggen dat we niet af en toe op de counter zullen speculeren, integendee­l zelfs. We hebben veel snelheid in de ploeg en als er ruimte komt, kunnen we razend gevaarlijk zijn. Maar dat zal vooral buitenshui­s zijn. Ik verwacht niet dat er veel ploegen op Boom met de deur open komen spelen.”

Wat is je persoonlij­ke objectief voor dit seizoen?

“Ik hoop volledig door te breken. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik het etiket van belofte moet afgooien en doorgroeie­n naar iemand die belangrijk kan zijn voor zijn ploeg. En alles is aanwezig om te slagen. Ik zie het helemaal zitten.”

Ploegnieuw­s: Dean Doncos is geblesseer­d. Ex-speler Jeroen Mertens geeft zondag de aftrap.

Kern: De Vriendt, Houmani, De Looze, De Maeyer, Kerstenne, De Paepe, Farin, Spaenhoven, Somers, Augustynen, Put, Schaessens, Hens, Damblon, Walen De Keyser, Laureys en Siebens.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lucas Damblon: “Ik zie het helemaal zitten bij Rupel Boom.”
FOTO TOM GOYVAERTS Lucas Damblon: “Ik zie het helemaal zitten bij Rupel Boom.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium