Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De spelers zijn gretiger dan vorig seizoen, zo is mij verteld”

Ternesseco­ach Sven Eeraerts tevreden over Wommelgems­e voorbereid­ing

-

Ternesse opent de competitie zondag op het veld van Bornem. Er breekt alvast een nieuw tijdperk aan voor de Wommelgemn­aren, die met hun nieuwe coach Sven Eeraerts meteen bij diens exclub op bezoek mogen.

“Ik ben anderhalf seizoen hoofdcoach geweest bij Bornem en nog eens een jaar assistent”, zegt Eeraerts. “Dan heb je toch wel een speciaal gevoel als je naar Bornem trekt. Het voordeel is dan weer dat er voor mij geen geheimen zijn. Ik was graag bij Bornem en ook nu nog is er enorm veel wederzijds respect met veel hartelijkh­eid.”

“Met jongens als Vincenzo Verhoeven heeft Bornem best wat ervaring lopen. Als zij top zijn, zijn ze in principe beter dan wij. Maar als Ternesse top is, kan het Bornem zeker kloppen. Nu goed, we moeten vooral zien dat we niet meteen verliezen. We mikken op een rustig seizoen en hopen om hier en daar voor een uitschiete­r te kunnen zorgen. Zolang we maar niet in de problemen komen.”

Een haalbaar doel denkt Eeraerts. Zeker na de goede Wommelgems­e voorbereid­ing. “De voorbereid­ing is vlekkeloos verlopen. Bovendien is iedereen fit. Ook Olivier Somers, die aanvoerder blijft, is weer paraat. Olivier is een echte clubman zoals ik ze nog niet dikwijls heb meegemaakt. Hij is nog jong, maar tegelijker­tijd luistert iedereen als hij spreekt. Uiteraard zijn er nog zaken die beter kunnen, zoals ons voetbal in balbezit. Maar het allerbelan­grijkste is dat de sfeer in de groep echt goed zit, dat zag je vorige week nog tijdens de familiebar­becue. Ons huiswerk is klaar, de gretigheid is enorm groot. Groter dan vorig seizoen, heeft men mij gezegd.” Ploegnieuw­s: Coach Sven Eeraerts maakt nog twee keuzes na de wedstrijd van de beloften. Kern: Goris, Rino Somers, Van Dijck, Van Den Brul, Van Bouwel, Lemaire, Snoeys, Olivier Somers, Van Den Brandt, Sallaets, Stevens, Bouyfoulki­tne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium