Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons niet wegsteken”

Mourad Daoudi wil met SintLenaar­ts bovenaan het klassement meedraaien

-

Na anderhalve maand voorbereid­ing begint ook voor Sint-Lenaarts eindelijk het echte werk. Aanwinst Mourad Daoudi is daar alvast blij om.

“Het wordt inderdaad tijd dat de competitie begint”, zegt de 23-jarige Daoudi, die vorig seizoen aanvoerder was van Woluwe-Zaventem. “In Wellen wacht ons meteen een stevige opdracht. De Limburgers verzamelde­n vorig seizoen, net als Heur-Tongeren 52 punten, maar het doelgemidd­elde deed Wellen de das om. Wellen wordt ook nu als één van de favorieten op de titel naar voren geschoven. Maar goed, dat betekent zeker niet dat we kansloos zijn. Ik vind dat iedereen, tegen wie er ook wordt gespeeld, zich volledig moet geven. Pas dan heb je kans op succes.” Het zal geen verrassing zijn, maar Daoudi wil met Sint-Lenaarts zo hoog mogelijk eindigen. “We hebben voldoende kwaliteit om bovenaan het klassement mee te draaien. We moeten ons niet wegsteken. Er kwamen acht nieuwe spelers bij, maar het klikte onderling heel snel. Ik werd goed opvangen en het is leuk dat ik vanuit Deurne niet meer alleen naar de training moet rijden. Lyra-Lierse, RC Mechelen en de Limburgse clubs mogen we ook bovenaan verwachten. Ik hoop dat we ons woordje kunnen meepraten. Zelf wil ik bepalend zijn voor de ploeg. Ik houd daar voor mezelf statistiek­en over bij. Het maakt me niet uit of ik dan de doelpunten­maker dan wel de man van de beslissend­e voorzet ben.”

Sint-Lenaarts liet voor de verplaatsi­ng naar Wellen alvast niets aan het toeval over. “De voorbije week zijn we in Achterbroe­k en in Zandvliet op kunstgras gaan trainen om te wennen aan het kunstgras waar we ook in Wellen op voetballen.”

Ploegnieuw­s: Wouters trainde donderdag mee en speelde gisteren met de beloften, maar blijft twijfelach­tig. Kern: Vermeylen, Van Eecke, Verheyen, Van Minnebrugg­en, Van Der Linden, Vogels, Van Minnenbrug­gen, Vertommen, Daoudi, Geudens, Lansu, Daas, Bevers, Hofmans, Casemiro, Alasan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium