Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het uitvallen van Mauro heeft veel meer impact”

- KRISTOF SOMERS

De eerste wedstrijd van Berchem in de nieuwe competitie is door de perikelen rond het stadion geen wedstrijd voor eigen volk. Hoewel die verhuis voor de supporters natuurlijk uiterst gevoelig ligt, houden de spelers zich daar niet echt mee bezig. “De groep is enthousias­t om aan de competitie te beginnen”, zegt Bruno Appels.

Berchem heeft er geen al te beste voorbereid­ing opzitten. Door de farce rond de werken aan het stadion kon er geen enkele thuiswedst­rijd worden afgewerkt. En nu vindt ook de eerste competitie­match dus op het veld van de tegenstrev­er plaats. Maar terwijl de aanhang van de club niet gediend is met die plotse verhuis, liggen de Berchemspe­lers daar niet meteen wakker van.

“Het is voor niemand prettig natuurlijk, om zo op het laatste moment te moeten uitwijken”, aldus doelman Bruno Appels. “Maar in se verandert het niets aan de basis: dit weekend start de competitie. Op al die situaties rond de werken aan het stadion hebben wij toch geen vat, dus houdt het ons eerlijk gezegd niet echt bezig.”

Ook op sportief vlak was het de voorbije weken zoeken naar het juiste ritme. Zeker na het uitvallen van Roy Mauro.

“De blessure van Mauro heeft veel meer impact dan het feit dat we die eerste wedstrijd niet thuis kunnen afwerken. Al mogen we ons daar ook niet achter wegsteken. We zijn nu een kleine maand verder en moeten het doen met de spelers die we wel hebben. De hele groep is enthousias­t om aan de competitie te beginnen. Zo’n start is altijd spannend omdat je nooit helemaal kunt weten waar je staat ten opzichte van de andere ploegen.”

“Bocholt is dan ook nog één van de betere tegenstrev­ers uit deze reeks. Daar hebben we meteen een goede waardemete­r aan”, vervolgt Appels, die tijdens de afwezighei­d van Mauro de aanvoerder­sband overneemt. “Ik nam sowieso al mijn verantwoor­delijkheid om ook naast het veld met de club mee te denken. Maar ik ga niet proberen om die rol op dezelfde manier als Roy te vertolken. Er zal dit seizoen nog meer naar ons gekeken worden dan anders, nu we uit eerste amateurkla­sse zijn getuimeld. Dat maakt het zeker moeilijker. Berchem mag ambitieus zijn, maar het zou dom zijn om nu al uit te spreken dat we voor de titel moeten gaan. Na een achttal wedstrijde­n zal veel duidelijk worden over de verhouding­en binnen deze reeks.” Ploegnieuw­s: Kabir en Absisan zijn twijfelach­tig. Nieuwkomer Nesta Vallez zit meteen bij de vijftien.

Kern: Appels, Brosens, Van Kruyssen, Maluka, Van de Velde, Michiels, Vallez, Saillart, Audin, Nwokoro, Peers, Geenens, Van Den Driessche, Hamdi, Carrez, Kabir(?) en Absisan(?).

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Doelman Bruno Appels is na het uitvallen van Roy Mauro de aanvoerder van Berchem.
FOTO TOM GOYVAERTS Doelman Bruno Appels is na het uitvallen van Roy Mauro de aanvoerder van Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium