Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Namen interesser­en me niet”

Emmerik De Vriese laat zich niet afschrikke­n door het onbekende

-

Na een bevredigen­de voorbereid­ing wacht voor Cappellen met Hamme een eerste waardemete­r voor het nieuwe seizoen. De Waaslander­s degradeerd­en naar de tweede amateurkla­sse en willen in de nieuwe reeks een rol van betekenis spelen.

Voor de meeste Cappellens­pelers is een verplaatsi­ng naar VW Hamme een stap in het onbekende. Dat geldt wellicht nog het meest voor Emmerik De Vriese, die na een vijftal seizoenen in Zuid-Europa nog weinig voeling heeft met de clubs uit de reeks. “Tegen wie we spelen, maakt me niet zo veel uit”, zegt de Cappelse flankspele­r. “Als ik op het veld kom, ga ik voor de winst. Namen interesser­en me niet. Alleen door collectief sterk voor de dag te komen, maken we kans op winst en dat is in alle reeksen het geval.”

Toffe groep

De Vriese hoopt dat het goed gevoel dat hij overhield na de eerste weken bij Cappellen in competitie­verband bevestigd wordt. “Ik kwam in een toffe groep terecht, zowel op sportief gebied als qua mentalitei­t. De mix van jonge talenten en ervaren spelers zorgt voor een grote meerwaarde. Op training en in de bekerwedst­rijden mocht ik ervaren dat het met het voetballen­d vermogen ook goed zit. Het inspelen, de bal vragen en het vertrouwen om te durven voetballen, stemmen me optimistis­ch. Vanaf nu komt het erop aan om een constante in de prestaties te leggen. Tijndens de laatste trainingen werd er hard gewerkt op het inslijpen van automatism­en, maar ik besef dat er nog enkele weken overheen zullen gaan voordat we elkaar blindeling­s kunnen vinden.”

“Ik voel me in elk geval goed op mijn flank. Ik moet uiteraard organisato­risch doen wat er van me verlangd wordt, maar ik krijg veel vrijheid om offensief mijn steentje bij te dragen. Dan is het een geruststel­ling dat je weet dat je positie wordt overgenome­n. Hopelijk krijgen we zondag de bevestigin­g dat de puzzelstuk­jes mooi in elkaar passen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Emmerik De Vriese (links) tijdens de wedstrijd om de Beker van België tegen Temse met Arne Van Den Eynde.
FOTO TOM GOYVAERTS Emmerik De Vriese (links) tijdens de wedstrijd om de Beker van België tegen Temse met Arne Van Den Eynde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium