Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik rijd graag op zo’n parcours”

Exveldrijd­er Gerry Druyts ziet kansen op een mooie uitslag

- KAREL LEMMENS

Het peloton dat zondag de Antwerp Port Epic rijdt, wordt opnieuw deels over kasseistro­ken en onverharde wegen in de Polders ten noorden van de Antwerpse haven gestuurd. Voor sommige renners wordt het een nachtmerri­e, voor anderen een verademing. Gerry Druyts behoort tot de laatste categorie.

“Mij hoor je inderdaad niet klagen”, geeft de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedse­rvice toe. “Met mijn verleden als veldrijder kijk ik zelfs uit naar de wedstrijd. Ik doe dat gewoon graag, ook al omdat ik nog altijd over de behendighe­id beschik om die onverharde stroken vlotter dan een pak andere renners te overleven. Ik verwacht dus wel wat van die wedstrijd, al geldt voor mij ook dat veel zal afhangen van het feit of ik al dan niet van materiële pech gespaard zal blijven. Een paar keer lek rijden, betekent een wereld van verschil. Dat geldt uiteraard voor elke deelnemer. Ik ken de omloop heel goed, want als ik ga trainen, kom ik er vaak in de buurt.”

Wat zijn conditie betreft, is de 27-jarige Wilrijkena­ar er vrij gerust op.

“Half augustus won ik in TieltWinge mijn tweede wedstrijd van het seizoen en een paar dagen later werd ik slechts met millimeter­s geklopt voor de zege in 's Gravenweze­l. En dat enkele dagen na het huwelijksf­eest van mijn zus Kelly. Ik moet misschien wat meer feesten (lacht). Door een vervelende blessure aan het zitvlak bleef ik op doktersadv­ies vorige week van de fiets. Maandag ben ik er weer voluit tegenaan gegaan op training. Op een paar dagen tijd speel je een goeie conditie niet kwijt. Daar zal ik me dus niet achter verschuile­n moest het zondag tegenvalle­n.” Uiteraard beseft de ex-ploegmaat van Wout van Aert ook dat zijn gewezen kopman zondag de te kloppen man wordt. “Mijn koers afstemmen op hem ga ik niet echt doen, maar het spreekt voor zich dat als Van Aert in de aanval gaat, je niet moet wachten, maar moet maken dat je mee bent of je kan het schudden. Toen Wout twee jaar geleden won, zat ik in zijn team. We hadden vooraf afgesproke­n dat we op zeker moment de wedstrijd in handen zouden nemen. Met zowat alle ploegmaats hebben we de forcing gevoerd. Ondanks het vele kopwerk ben ik toen nog als tiende geëindigd. Dit keer zal ik veel meer moeten vechten voor mijn plaats. Ik blijf erin geloven dat er een mooie rol voor me is weggelegd.”

Zondag 2 september 2018: Antwerp Port Epic. Start om 12 uur aan het Schengenpl­ein (niet ver van het nieuwe Havenhuis). Afstand: 206,6 km.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Gerry Druyts: “Ik zal moeten vechten voor mijn plaats.”
FOTO TOM GOYVAERTS Gerry Druyts: “Ik zal moeten vechten voor mijn plaats.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium