Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mooie revanche voor onze nederlaag in juli”

Edegem BC pakt met Wim Thijs en Senne De Meyer twee keer winst tegen Kontich

-

De renners van Edegem BC hebben revanche genomen voor de nederlaag die ze begin juli in de afwachting­swedstrijd achter derny opliepen tegen het team van Steeds Vooraan Kontich.

De terugwedst­rijd vond gisterenav­ond in Edegem plaats en dat gebeurde uiteraard opnieuw achter de derny. De nederlaag in Kontich was blijkbaar op de maag blijven liggen van de jongens van Edegem, want die gingen er fors tegenaan. In de eerste reeks konden Toon Daniels, Wim Thijs, Yves Schouwaart­s en Marijn Bal zich een drietal ronden voor het einde loswerken van de rest van het deelnemers­veld. Bal werd aanzien als de snelste van het leidende kwartet en was dan ook favoriet voor winst in die eerste reeks. Dat was echter zonder Wim Thijs gerekend. Achter zijn ervaren gangmaker Michel Vaarten zette de Kalmthoute­naar in de laatste ronde alles op alles. Met positief gevolg, want Marijn Bal moest wat lengten prijsgeven die hij niet meer kon goedmaken. Zo ging de eerste reekszege naar een renner van de Edegemse wielerclub.

In de tweede reeks kregen we eenzelfde scenario. Ook hier kregen we met Tom Van den Bosch, Sam Van de Mieroop, Yannick Rosseels en Senne De Meyer vier renners aan de leiding op enkele ronden van het einde. De EBC-ploegmaats Tom Van den Bosch en Senne De Meyer gooiden het op een akkoordje. Eerstgenoe­mde liet in een bocht het gat vallen en daar maakte De Meyer gebruik van om achter zijn gangmaker Walter Huybrechts een kloofje te slaan dat ruimschoot­s volstond om de tweede reeks te winnen voor Van de Mieroop. Twee op twee voor Edegem BC dus. “Zo hebben we mooi revanche genomen voor de nederlaag die we begin juli opliepen”, klonk het na afloop bij Thijs en De Meyer in koor. “We hadden toen al afgesproke­n dat we onze huid duur zouden verkopen in eigen gemeente. We zijn blij dat het ons is gelukt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium