Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Noem dit a.u.b. geen containerk­las”

Houtbouwsp­ecialist Hahbo helpt lagere school De Notelaar uit de nood

-

Lagere school De Notelaar kan de komende jaren nog flink groeien dankzij de luxueuze ‘tijdelijke’ klassen die de Wijnegemse houtbouwsp­ecialist Hahbo in nauwelijks enkele weken installeer­de. “Zeg aub geen container tegen onze lokalen”, aldus directeur Karl Debaene.

De Notelaar is populair. “De voorbije jaren groeide onze leerlingen­populatie al tot 343 en het ziet ernaar uit dat er volgende week weer minstens tien bij komen”, zegt Naulaers. “Die allemaal een goede plek geven, werd stilaan onmogelijk. Gelukkig mochten we van de gemeente drie extra lokalen zetten op het terrein waar tot voor kort de boogschutt­ersverenig­ing naar de staande wip mikte.”

“Deze houten lokalen zijn het neusje van de zalm en in niks te vergelijke­n met de andere ‘containers’ die intussen al enkele jaren op onze speelplaat­s staan, in afwachting van de nieuwe grote school. De ouders en leerlingen mochten deze week al eens een kijkje komen nemen en de reacties waren unaniem lovend. Iedereen wil wel op ‘De Wip’ zitten, zoals we dit nieuwe stukje school noemen. Maar er is alleen plaats voor de klassen van juf Hanne, Liesse en Marina. Dankzij deze investerin­g kunnen we de komende jaren nog groeien tot 380 leerlingen.”

Luchtverve­rsing

Anne Chantraine van leverancie­r Hahbo glundert wanneer ze de positieve reacties aanhoort over ‘haar’ producten. “We zijn fier dat we voor De Notelaar in eigen gemeente mochten bouwen”, zegt Chantraine. “De term container is een belediging voor deze lokalen die even lang meekunnen als een zogenaamd permanent gezet gebouw. Ze zijn bovendien duurzamer en comfortabe­ler. Het ventilatie­systeem zorgt ervoor dat de lucht in elke klas liefst drie keer per dag volledig ververst wordt. Elektronis­che schermen houden al te fel zonlicht automatisc­h buiten. Ledverlich­ting maakt het duurzame plaatje compleet.” Hahbo, dat deel uitmaakt van de Frisomat-groep, is ook kandidaat om de grote nieuwe school te bouwen die de gemeente samen met het Gemeenscha­psonderwij­s wil realiseren op het voetbalvel­d naast Het Notendopje. “Wij willen hier een prestigepr­oject van maken en aantonen dat houtbouw even goed of beter is dan klassieke bouwsystem­en”, zegt Chantraine.

 ?? FOTO JAA ?? Blije gezichten aan de nieuwe lokalen. “Die kunnen even lang mee als een zogenaamd permanent gezet gebouw.”
FOTO JAA Blije gezichten aan de nieuwe lokalen. “Die kunnen even lang mee als een zogenaamd permanent gezet gebouw.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium