Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben blij dat ik dit mocht en kon doen”

Ivo Bellens neemt afscheid van Dorpsdag vanuit vliegtuig

- JAN BRYS

Brasschaat maakt zich op voor enkele bijzonder drukke dagen, met de Kapittello­op, wielerweds­trijd de N8 van Brasschaat en zondag de 41ste Dorpsdag. Meteen ook het afscheid van Ivo Bellens.

Ivo Bellens (62) stond mee aan de wieg van de Dorpsdag 41 jaar geleden. De laatste vijftien jaar zorgde hij ermee voor dat er 273 standhoude­rs netjes over de Bredabaan verdeeld stonden.

“Ik herinner me nog dat Walter de Bièvre en toenmalig schepen Aimée De Roeck iets wilden organisere­n in het teken van het Jaar van het Dorp. Dat is 41 jaar geleden. Met mijn vader deed ik van de eerste keer al mee aan de wedstrijd voor de mooiste stand op de Dorpsdag. We wonnen die geregeld. Later stapte ik mee in het Dorpsdagco­mité. Ik herinner me nog dat er optredens waren van Helmut Lotti, Isabelle A en Margriet Hermans. Dat is nu niet meer mogelijk”, zegt Ivo Bellens. Dorpsdag valt ieder jaar op de eerste zondag van september. In al die jaren is dit feest slechts één keer uitgeregen­d. “Dat komt omdat er aan de Sint-Antoniuske­rk een Onze-Lieve-Vrouwbeeld­je hangt dat voor goed weer zorgt”, lacht Ivo Bellens. “Maar er zijn edities geweest met meer dan 50.000 bezoekers. Dan is het echt over de koppen lopen. Ik wil daarom ook een pluim geven aan de veiligheid­sdiensten”, zegt Ivo Bellens. Bellens kreeg van het Dorpsdagco­mité een mooi afscheidsc­adeau. Hij mag als passagier mee in een vliegtuigj­e van de aeroclub over de Bredabaan vliegen. Het zal allicht een bijzonder gevoel geven. “Ik ben zeer blij dat ik dit al die jaren mocht en kon doen. Ik hoop dat de Dorpsdag met hetzelfde elan kan verdergaan.”

 ?? FOTO JBR ?? Ivo Bellens stond 41 jaar geleden mee aan de wieg van de Dorpsdag.
FOTO JBR Ivo Bellens stond 41 jaar geleden mee aan de wieg van de Dorpsdag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium