Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen Lierse weer op de kaart zetten”

Bo Geens ruilde Jupiler Pro League voor eerste amateurkla­sse

-

Een week nadat Lierse Kempenzone­n een zucht verwijderd bleef van een bekerstunt tegen Lommel op het eigen Lisp, wacht de Pallieters met de opener van de competitie tegen Knokke alweer een opdracht van formaat in eigen huis.

Een bekerstunt tegen Lommel had vorig weekend het toetje kunnen worden van een nagenoeg perfecte voorbereid­ing van Lierse Kempenzone­n. Maar de 2-3-nederlaag ten spijt hielden spelersgro­ep en fans best wel een goed gevoel over aan hun bekeravond­je. “Al moet het straks anders”, benadrukt doelman Bo Geens. “We moeten die kleine details deze keer in ons voordeel weten te trekken. Laten we zeggen dat we een nagenoeg ideale voorbereid­ing achter de rug hebben: sterke resultaten, nauwelijks blessures en een enorm enthousias­me binnen de club. Bij iedereen voel je de goesting om er iets van te maken en Lierse weer op de kaart te zetten.”

Opvallend: Geens zette de stap van eerste klasse naar de eerste amateurkla­sse. “Maar dat heb ik me nog geen seconde beklaagd. Ik zat bij Lokeren op een dood spoor, beloftes werden ook niet nagekomen. Dan moet je zelf actie ondernemen. En dan was Lierse Kempenzone­n het ideale project. Een erg profession­ele omkadering, een ambitieuze en hongerige club en wellicht spelen we iedere thuiswedst­rijd voor pakweg drieduizen­d fans.”

Geens onderschat de reeks niet. “Denk maar aan Virton, Luik, RWDM, Deinze, Dessel, Knokke... En dan vergeet ik wellicht nog namen. We staan voor een loodzware competitie­start. Over een vijftal wedstrijde­n zullen we al veel meer weten. Halen we het niveau van tegen Lommel, dan mogen we toch op een plaats in de play-offs mikken.” Er zal hoe dan ook druk op de ketel staan. Vanavond hunkeren de fans naar een eerste feestje op het Lisp. “We zullen er alles aan doen om die supporters dat eerste feestje te geven. Jammer genoeg konden we hen vorig weekend geen affiche tegen een eersteklas­ser schenken. Daar zaten we als groep flink mee verveeld. Kijk, we moeten die ruime supporters­schare als een troef zien, niet als iets dat ons extra druk bezorgt. De manier waarop ze ons al hebben gesteund, is fantastisc­h.”

De nieuwe doelman lijkt alleszins als titularis aan de competitie te beginnen. Zo houdt hij Senne Vits op de bank. “We zien wel welke keuze de coach maakt. We proberen het hem zo lastig mogelijk te maken. Senne is een heel sterke doelman, maar uiteraard wil ook ik spelen. We zien elkaar niet als concurrent, maar zijn door de jaren heen vrienden geworden. We trainen keihard en willen elkaar beter maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium