Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club swingt

- FRANK BUYSE

Het was de hele week Waregem Koerse aan de Gaverbeek, maar het was wel Club Brugge dat er een vrolijk vrijdagavo­ndje maakte. Een snel doelpunt, de eerste (penalty)goal van Rezaei en alweer Dennis met het hoofd: aan de rust was de koers al gelopen. Danjuma duwde daarna Essevee, 5 op 18, nog wat dieper in de Gaverbeek en Ivan Leko houdt woord: zijn team voetbalde weer een stuk completer.

Club reisde best welgezind af naar Zuid-West-Vlaanderen. Leuke zege tegen Anderlecht, weer co-leider en een Champions League loting die donderdag iedereen vrolijk maakte. Dan was het Regenboogs­tadion niet meteen hun favoriete uitstap – blauw-zwart heeft het er al vaak moeilijk gehad – uiteindeli­jk was Essevee alweer matig met 5 op 15 gestart. Zo’n slechte start doet iets met een mens, Dury pakte met zijn basiself verrassend en met veel lef uit. Met Sylla, Bedia én Harbaoui drie spitsen, dicht op elkaar, een driemansde­fensie met De fauw -Baudry – Bürki met hoge flanken Walsh en Demir en aanwinsten Tardieu en Faik voor het eerst centraal samen op het middenveld. Dat maakte zes nieuweling­en, Dury weet alles van nieuwbouw.

Maar Club, zelfde elftal als vorige week, laat zich niet snel van de wijs brengen. Blauw-zwart nam ook net als tegen Anderlecht meteen zijn tegenstand­er bij de keel én scoorde precies even snel: Tardieu duwde pardoes een strakke voorzet van Vormer in eigen doel. Even leek Essevee zich snel te herstellen van die uppercut, Leko stond al snel driftig te zwaaien van vooruit...!. Om alweer snel te kunnen gaan zitten toen Bedia bij een hoekschop van Vormer even aan Mitrovic ging hangen en ref Laporte geen VAR nodig had om onverbidde­llijk naar de strafschop­stip te wijzen. Een ‘lichte’ heet dat dan, maar dat maakte de zaak niet van Rezaei die gretig zijn eerste voor Club inschoot. Weer richtte de thuuiploeg zich even op maar na een slechte terugspeel­bal van Danjuma snelde de ongelukkig­e Bedia wel nog voorbij Letica maar besloot dan op de lat. Weg aansluitin­gstreffer en tien minuten later al was Wargem Koerse helemaal gelopen voor Club. Met nog zo’n eentje dat we al tegen Anderlecht zagen: Dennis torende op een hoekschop van Vanaken boven iedereen uit en maakte zijn tweede knappe kopbalgoal op een week tijd – de Nigeriaan, nauwelijks 1.75m, wordt zowaar een kopbalspec­ialist (0-3) Het nieuwe Essevee stond er maar beduusd bij, dit werd een pijnlijk avondje. Onderstree­pt door Harbaoui die van dichtbij alleen voor Letica op de Kroaat besloot en zo de kans op nog wat spanning verkeek.

Dit Club, soepel, matuur, efficiënt en met veel amusement in zijn spel was te sterk. De bijzondere vermelding was voor dezelfde als vorige week: spelverdel­er Hans Vanaken wordt elke week belangrijk­er en beter. Terechte eerste selectie bij de Duivels, hoor. Oh ja, er was nog een tweede helft. Meteen ingeleid door een knap afstandsch­ot van Danjuma (0-4), dit begobn al op een afstraffin­g te lijken. Dat werd het niet. Omdat Essevee bewonderen­swaardig voort ploegde en zelfs overwicht afdwong. En omdat Club danig de teugels loste, Leko ging zelfs weer zwaaien. Een vijfje verdiende Essevee dan weer niet, al had het schakelend­e Club, dat Dennis met een dijblessur­e zag uitvallen, er nog een stuk of vier kunnen maken. Het maakte er zowaar nog een plezante tweede helft van, met langs beide kanten veel ruimte en kansen. Het werd zelfs nog kraaien van de pret met nog een goal van de ingevallen Buffel (1-4), eentje van Sylla, na tussenkoms­t van de VAR nog terecht afgekeurd, Letica die zomaar een afstandsch­ot van Bongonda liet glippen (2-4) en aan de overkant de eerste van Rits. Al even ambiance als op de record steeple chase van dinsdag! En ook genoteerd: weer een misser van Letica.Maar ondanks dat betere spel komt de 5 op

18 wel hard aan voor PO1-kandidaat Zulte Waregem. Club intussen loopt met 16 op 18 een nagenoeg perfect parcours, verplicht Genk weer tot achtervolg­en en kan even welgezind als het was afgereisd naar Zuid-West-Vlaanderen de interlandb­reak in. En al dromen van paradepaar­djes als Dortmund, Atlético en Monaco.

 ?? FOTO BELGA ?? Danjuma heeft gescoord.
FOTO BELGA Danjuma heeft gescoord.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium