Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thierry Henry T2

Shaun Maloney T3

-

Dat Thierry Henry in de hiërarchie van de technische staf opschuift naar nummer twee is opmerkelij­k. De gewezen Franse internatio­nal zegde zijn tv-contract bij Sky Sports, waar hij zo’n vijf miljoen euro per jaar verdiende, op om zich volledig op zijn trainersca­rrière te richten. De 41-jarige Henry weigerde een aanbod van Bordeaux, maar ging wel in op het voorstel van de voetbalbon­d om de volgende twee jaar assistent van Martinez te blijven. Straf.

“Toch zijn we bij de samenstell­ing van de technische staf binnen ons budget gebleven”, benadrukt technisch directeur Chris Van Puyvelde. “Hier en daar betalen we misschien wel de een of de ander vijf procent meer, maar we doen ondanks mooie inkomsten van het WK zeker geen zotte dingen.”

Bij zijn contract als T3 in de vorige campagne van de Duivels verdiende Henry 100.000 euro per jaar, geld dat hij wegschonk aan een goed doel. Het is nog niet duidelijk hoeveel hij nu verdient.

“Het is iets natuurlijk­s dat hij nu mijn eerste assistent wordt”, aldus Martinez. “Ik heb hem niet moeten overtuigen. Hij zit in een positief verhaal en hij weet dat. Zijn impact op de groep is enorm en hij levert goed werk. Thierry blijft een cruciale rol spelen en dat stemt me heel tevreden. Hij zal fulltime voor de Belgische bond werken.”

Er komt (voorlopig) dan toch geen jonge Belgische assistent voor Martinez. Die was nochtans aangekondi­gd, maar de piste-Sven Vermant ging niet door. Martinez koos dan maar een Schot van 35 jaar die sinds vorig seizoen jeugdtrain­er is bij Celtic Glasgow. Shaun Maloney is zijn naam en Martinez leerde hem kennen toen hij Wigan coachte en de kleine Maloney (1,70 meter) daar middenveld­er was. De

47-voudige internatio­nal speelde in Schotland (Celtic), de VS (Chicago Fire) en Engeland (Aston Villa, Wigan en Hull). “Hij wordt ooit een topcoach”, aldus Martinez.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium