Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En nu tegen titelverde­digster

Na Goffin overleeft ook Elise Mertens

- MARC VERMEIREN

Elise Mertens (WTA 15) moest gisteren zwaar aan de bak om de taaie Barbora Strycova (WTA 23) af te weren en de laatste zestien te bereiken. Morgen krijgt ze daar een kanjer voorgescho­teld: Sloane Stephens, de US Open-winnares van 2017 en de nummer drie van de wereld.

Anderhalf uur lang was er tegen Strycova weinig reden tot ongerusthe­id geweest. Zeker na de eerste set, waarin Mertens het gebeuren beheerste. Een paar forehandwi­nnaars en een blanco spelletje in game 4 van set 2 maakten ook nadien duidelijk waar de controle lag: in Limburgse handen. Maar diep in set 2 kantelde de kamp plots. Mertens had haar beste momenten achter de rug, terwijl Strycova zich steeds beter leek te voelen. 4-2 werd 5-6. Het knokkertje in Mertens kwam naar boven toen ze op haar eigen opslag drie setballen moest wegpoetsen: 6-6. In de tiebreak nam de 32-jarige Tsjechisch­e de beste start, maar Mertens bleef rustig en aanvaardde in dank enkele unforced errors van haar tegenstand­er.

Mertens was de voorbije seizoenen in New York altijd blijven steken in de eerste ronde, maar ze staat morgen bij de laatste 16 tegenover titelverde­digster Sloane Stephens, een grillige Amerikaans­e van 25 jaar. Mertens zal ongetwijfe­ld vertrouwen geput hebben uit hun ontmoeting in Cincinnati twee weken geleden. Toen won de Limburgse in twee sets. Kirsten Flipkens ging in de tweede ronde onderuit tegen de Servische Aleksandra Krunic (WTA 49) met 6-1 en 6-3 na 1u01’. Eerder had de 32-jarige Kempense nog verrassend de Amerikaans­e Coco Vandeweghe (WTA 25) uit het tornooi gekegeld.

Goffin naar tweede week?

Een sterke prestatie loodste David Goffin (ATP 10) in vier sets voorbij Robin Haase (ATP 49) naar de derde ronde. Na een seizoen vol horten en stoten lijkt de Luikenaar de voorbije weken zijn groove te hebben gevonden. “Ik heb hier al twee sterke matchen neergezet en mijn schouder houdt stand. Ik heb echt zin om mijn grandslams­eizoen af te ronden met een goed resultaat.” Met de 28-jarige Duitser Jan Lennard Struff (ATP 58) krijgt Goffin vandaag alvast een tegenstand­er die perspectie­ven biedt op de tweede week. Struff overtroeft qua gestalte en power met zijn 1m96 en 87 kilo de tengere Goffin in ruime mate, maar hij kon de Belg in hun drie duels nog niet kloppen.

 ?? FOTO BELGA ?? Elise Mertens: zege in tweede ronde tegen Strycova.
FOTO BELGA Elise Mertens: zege in tweede ronde tegen Strycova.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium