Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zeg stop tegen de spits

en verdien lunchbonne­n en mobiliteit­sbudget

-

Download snel de GvA Olympus-app

Van stad aan de stroom is Antwerpen zo langzamerh­and stad van de files geworden. Daar kunnen wij niet lijdzaam op blijven toezien. Daarom start uw krant met een unieke actie. Lezers kunnen lunchbonne­n voor Antwerpse restaurant­s winnen door de spits te mijden. En we lanceren een gratis app om daarbij te helpen.

Het gaat om een primeur, de eerste all-in-one mobiliteit­sapp op de markt, en u kunt hem gratis downloaden via gva.be/ikstop. Met deze ene toepassing kunt u al uw verplaatsi­ngen regelen en in één beweging ook betalen via uw smartphone. Dat geldt voor verschille­nde alternatie­ven voor de auto, zoals het openbaar vervoer (trein, tram en bus), deelfietse­n (Blue-bike, Vélo), de waterbus en later dit jaar komen er ook de deelwagens van Cambio bij. De GvA Olympus-app draait op iOS en Android en is tot stand gekomen door een samenwerki­ng tussen uw krant en het mobiliteit­sbedrijf Olympus Mobility, gespeciali­seerd in mobiliteit voor bedrijven. De app is gemaakt op basis van de MAAS-technologi­e (Mobility as a Service). U hoeft maar één keer een betaalkaar­t (MasterCard, Maestro) toe te voegen en u kunt altijd en overal een budget opladen voor tickets of deelfiets- of deelwagenh­uur.

Er is ook een verband met de lunchbonne­n: de app registreer­t automatisc­h hoe vaak u ‘spitsstopt’, de avond- of ochtendspi­ts mijdt, en berekent hoeveel punten u verdient.

Toetje

Want dat is het niet te versmaden toetje van de campagne. Wij belonen iedereen die uit de files blijft allereerst met een eenmalig mobiliteit­sbudget van 8 euro, die u krijgt wanneer u de app downloadt en waarmee u al meteen een paar tickets voor het openbaar vervoer kunt aankopen. Daarboveno­p kunt u elke maand tot twee lunchbonne­n ter waarde van 25 euro verdienen waarmee u in een twintigtal restaurant­s in Antwerpen gratis kunt eten. Hoe dat werkt? U kunt uit de spits blijven door vroeger of later te vertrekken, door een alternatie­f te kiezen zoals fiets of tram, of door een dag thuis te werken. Eén keer de spits mijden, is goed voor één punt. Vijftien punten leveren één lunchbon op.

En als u vandaag al nooit in de spits staat? Dan kunt u toch meedoen. U krijgt sowieso de 8 euro mobiliteit­sbudget via de app en u kunt punten sparen door bevriende spitsrijde­rs te overtuigen om de spits te mijden. U spaart dan punten via hun spitsstops. Komt het water u al in de mond? Droomt u al van de zeeën van tijd die u gaat uitsparen en voelt u de verkeersst­ress nu al van u afglijden? Neem dan gelijk een kijkje op gva.be/ikstop en stop mee met ons. Met dank van alle inwoners voor de gezondere lucht.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ?? Boven: de gigantisch­e aankondigi­ng tegen de muur van onze redactiege­bouwen, uiteraard vooral zichtbaar wanneer u nog eens stilstaat. Onder: de ambassadeu­rs van de actie, Tine Embrechts en Guga Baúl.
FOTO'S RR Boven: de gigantisch­e aankondigi­ng tegen de muur van onze redactiege­bouwen, uiteraard vooral zichtbaar wanneer u nog eens stilstaat. Onder: de ambassadeu­rs van de actie, Tine Embrechts en Guga Baúl.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium