Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Collectief sterke prestatie”

Knappe uitzege voor Ternesse

- PETER NYS

Ternesse haalde het verdiend met 1-3 op bezoek bij Bornem. De mannen van trainer Eeraerts domineerde­n het eerste uur compleet en pakten volkomen terecht de drie punten mee naar huis.

Ternesse had zijn huiswerk goed gemaakt. Het was veel gretiger dan een loom en traag spelend Bornem en Snoeys zette dat overwicht al snel om in een voorsprong. Bouyfoulki­tne dolde daarna de hele tijd met de lokale defensie. Meteen na rust werd de zege veilig gesteld met twee goals in drie minuten. “Dit is een hele knappe prestatie van mijn ploeg”, aldus Eeraerts. “En dat doet mij enorm veel deugd, want ik was in een recent verleden nog coach bij Bornem. Hier komen winnen is toch iets speciaals. En we hebben de zege zeker niet gestolen.”

Was Bornem zo zwak? “Ik ga de rekening van de tegenstand­er niet maken. We hadden hen uitvoerig gescout en ik wist hoe ze te pakken waren. Maar het is de grote verdienste van de spelers dat ze ons plannetje bijna perfect uitgevoerd hebben. We hebben maar vijf moeilijke minuten gehad en dat was meteen na de 1-3. Scoren ze daar nog een tweede keer, dan ga je een lastige slotfase tegemoet. Maar we bleven al bij al makkelijk overeind. Ik las dat velen ons een moeilijk seizoen voorspelle­n. Ik ga daar niet in mee. De groep heeft meteen bewezen dat er veel mogelijk is als iedereen zijn job doet.”

Ternesses defensieve middenveld­er scoorde twee keer. “Snoeys kan een grote meerwaarde betekenen voor deze ploeg. Hij speelde jaren op een hoger niveau en heeft veel ervaring. Leuk voor hem dat hij er meteen twee binnen legt. Maar ik wil vooral de sterke collectiev­e prestatie in de verf zetten”, besluit Eeraerts.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Het seizoen is pas begonnen, maar Ternesse viert al een feestje.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Het seizoen is pas begonnen, maar Ternesse viert al een feestje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium