Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een partij om snel te vergeten. In alle opzichten waren ze klassen beter”

Nederlands PKC, met slechts één training in de benen, geeft korfballes aan landskampi­oen Kwik

-

Landskampi­oen Kwik kwam flink wat tekort in de Supercup tegen het Nederlands­e PKC. In de eerste helft konden de Merksemnar­en nog mee, maar daarna werden ze overklast. Het resultaat: 14-28. Sinds het onstaan van de Supercup in 2013 is dat de grootste nederlaag. “Dit PKC is door geen enkele Belgische club te kloppen”, zag Kwik-trainer Jurgen Frensch.

PKC, met meer dan 1.000 leden de grootste korfbalclu­b in Nederland, trainde voor deze wedstrijd slechts één keer. Het Merksemse Kwik daarentege­n had er door de vervroegde start van de competitie al twee wedstrijde­n opzitten. Wedstrijde­n die succesvol werden afgesloten. Maar zaterdagav­ond lag de ploeg in alle delen van de sport onder.

“Met superieure korfballer­s als Richard Kunst, Laurens Leeuwenhoe­k, Danny den Dunnen en een Olav van Weijngaard­en, die zevenmaal raak trof, en een aantal invallers om u tegen te zeggen, is PKC door eender welke Belgische ploeg niet te kloppen”, aldus Kwik-coach Jurgen Frensch. “In iedere positie lagen we onder. De eerste helft ging het nog bij een 10-13-tussenstan­d, maar daarna konden we het wel vergeten. Bovendien werkten we met slechts vier doelpunten de tweede helft dan ook nog zeer zwak af. We moest minstens 1 bal op 3 binnen gooien om stand te houden, maar dat lukte langs geen kanten vandaag.”

Kwik-speelster Liesbeth Bollaerts, die in de competitie doorgaans een van de beter afwerkende speelsters is, kwam slechts eenmaal tot scoren. “Aan zo’n profession­ele ploeg als PKC was niets te doen”, aldus Bollaerts. “Ik denk dat de vele toeschouwe­rs wel genoten hebben van hun technische snufjes. In de tweede helft namen ze zelfs de tijd om wat show te verkopen voor het publiek. Achja, ze waren in alle opzichten meerdere klassen beter dan wij. We moeten deze wedstrijd gewoon vlug vergeten en aan onze eigen competitie werken.”

Organisato­risch geknoei

Kwik-voorzitter Pat Wuyts was vooral niet zo opgezet met de organisato­rische voorbereid­ingen van deze wedstrijd. “Eerst was er de datum waar onze tegenstrev­ers niet zo gelukkig mee waren. Daarna was er het financiële aspect, waarvoor wij als club moesten opdraaien”, aldus een misnoegde Wuyts.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kwik-speelster Liesbeth Bollaerts met een worp.
FOTO KOEN FASSEUR Kwik-speelster Liesbeth Bollaerts met een worp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium