Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wout van Aert:

“Ik wil níét voor Roompot rijden”

-

Wout van Aert heeft zijn laatste wegwedstri­jd in het blauwe shirt van Veranda’s Willems-Crelan gereden. In het dernycrite­rium van Wetteren werd hij derde, waarna hij nogmaals duidelijk maakte volgend seizoen niet voor de nieuwe fusieploeg Roompot-Crelan te willen rijden.

“Ik zou het allemaal liever intern oplossen, maar ik heb het gevoel dat dit onmogelijk is”, aldus Van Aert, die nog altijd niet heeft gesproken met ploegmanag­er Nick Nuyens. “Ik wil mijn contract uitdoen maar niet bij een ploeg waar ik niemand ken en waarvoor ik bovendien zelf niet heb gekozen. Hoe dit nu verder moet? Het lijkt me gepast dat anderen (lees: advocaten, red.) hiervoor een oplossing zoeken.” Van Aerts makelaar Jef Van Den Bosch zat de voorbije anderhalve week in Spanje voor de Vuelta en keert vandaag terug naar België. Hij zal zo snel mogelijk rond de tafel zitten met Van Aert om te weten wat diens plannen zijn en dan een oplossing zoeken. Zeker is dat Nuyens absoluut Van Aert wil behouden, omdat zijn mede-hoofdspons­or Crelan alleen aan boord bleef omwille van Van Aert. Met de aanwezighe­id van de wereldkamp­ioen veldrijden valt of staat zijn ploeg.

Lotto-NL-Jumbo, de ploeg waarvoor Van Aert in 2020 uitkomt, volgt de situatie op de voet en beschikt over genoeg financiële middelen om Van Aert desnoods ook in 2019 al te kunnen betalen.

 ??  ??
 ?? FOTO COPYRIGHT : GEERT DE RYCKE ??
FOTO COPYRIGHT : GEERT DE RYCKE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium