Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Staking duurt voort: Denemarken roept zeven futsalspel­ers op

-

Dat wordt een leuke boel vanavond in Slovakije. Denemarken arriveerde er gisteren met zeventien tweedeklas­sespelers en zeven (ex-)spelers van de nationale futsalploe­g. Een noodselect­ie, omdat de échte internatio­nals nog altijd in staking zijn.

Schmeichel, Eriksen en co vonden nog altijd geen overeenkom­st met de voetbalbon­d rond hun portretrec­hten en bleven dus thuis. Een blamage voor de nationale ploeg. Maar het was een nog grotere blamage geweest als Denemarken forfait had gegeven. Dan dreigde immers de diskwalifi­catie voor de Nations League en zelfs het EK.

Oud-internatio­nal John Jensen is vanavond de interim-coach. Hij kende uiteraard zijn 23 spelers nog niet en moest gisteren op het vliegtuig rondgaan om aan iedereen te vragen op welke positie ze staan. Absurde toestanden, maar ze maken er het beste van.

“We kennen elkaar niet, de kwaliteit is beperkt en straks gaan we misschien maar tien procent balbezit hebben. Maar dit zijn spelers die de kans van hun leven krijgen en die willen ze grijpen”, zei Jensen. Door in te gaan op de uitnodigin­g van de bond, maken die spelers zich tegelijk niet bepaald populair bij de spelersvak­bond, die zich achter de échte internatio­nals schaart.

De match tegen Slovakije is nog vriendscha­ppelijk, maar zondag speelt Denemarken wel voor de Nations League tegen Wales. Of de situatie tegen dan opgelost geraakt? Dat kan, maar er is weinig optimisme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium