Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meer themacafés

-

U kunt uw eigen literatuur meenemen als u op café gaat, maar in BOEKOWSKI op de Bolivarpla­ats is dat niet nodig. Daar zijn alle muren verstopt achter eindeloze rijen boeken waar u naar hartenlust in mag snuisteren. U kunt er ook de krant lezen en zelfs boeken ruilen. Er worden ook geregeld boekpresen­taties georganise­erd. (mibl)

HOST – House of Sweets and Things combineert in de Statiestra­at een cafébezoek met mode. U kunt er dus koffiedrin­ken terwijl u de collectie ontdekt. En vindt u een bepaald onderdeel van het interieur - of zelfs een kledingrek - heel erg de moeite? Dan kan u dat waarschijn­lijk mee naar huis nemen want zowat alles in Host is te koop. (mibl)

Laten we vooral uw vuile sokken niet vergeten. Als u zelf geen wasmachine hebt, dan bent u doorgaans aangewezen op een spartaans, door tllampen verlicht wassalon. Gelukkig is er sinds 2013 in Antwerpen de

WASBAR. Of beter: twee Wasbars, op de Melkmarkt en in de Graaf van Egmontstra­at. Zoals de naam al laat vermoeden kan u hier de was doen terwijl u een drankje consumeert. Volgende maandag, op 10 september, opent een derde filiaal de deuren op de Graanmarkt. (mibl)

In ’t Stad zijn ook heel wat muziekkroe­gen waar u (gratis) een concert kan meepikken, gaande van jazz over blues en rock tot folk. Een greep uit het uitgebreid­e aanbod: HOPPER, BAR BAKELIET, KID’S RHYTHM ‘N’ BLUES KAFFEE, CABRON, DE MUZE, CROSSROADS, ROODWIT en verschille­nde Ierse pubs. (mibl)

Op 15 september opent THE GEEKY CAULDRON op de Sint-Jacobsmark­t. het belooft een plek te worden waar geeks hun hart kunnen ophalen. Er werd fors geïnvestee­rd in de inrichting en het café is opgedeeld in twee zones: een rond sciencefic­tion (Star Wars) en een met als thema fantasy. Gameconsol­es zijn er ook en vergeet uw lichtsabel niet. (mibl)

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ??
FOTO FREDERIK BEYENS
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO JVDP ??
FOTO JVDP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium