Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brandweer overstelpt met oproepen, dak Carrefour Schilde begeeft het

Antwerpse brandweer krijgt 200-tal oproepen te verwerken

-

Een korte maar hevige wolkbreuk heeft gisterenav­ond voor heel wat schade en hinder gezorgd. In Schilde begaf een deel van het dak van supermarkt Carrefour het, in Wilrijk en Deurne werden straten afgesloten.

De eerste meldingen kwamen gisterenav­ond rond 20u uit de omgeving van de Boomsestee­nweg in Wilrijk. Na een hevige regenbui kreeg de brandweer al snel een twintigtal oproepen. Op de Oudebaan kon de riolering het water niet slikken en liepen kelders onder. Even verderop werd de A12 deels een tijdje afgesloten, net als het kruispunt van de Terbekehof­dreef en de Boomsestee­nweg, ook het tunneltje aan de Delhaize werd afgesloten. De onweerszon­e met hevige neerslag verplaatst­e zich van de zuidelijke rand naar het noordooste­n van de stad Antwerpen.

Rond de Bisschoppe­nhoflaan in Deurne sloot de politie de Oude Bosuilbaan en het kruispunt van de Merksemses­teenweg en de Bisschoppe­nhoflaan af. “Ook hier loopt het water in garages en kelders”, vertelde bewoonster Katja Schraudy van de Tweemontst­raat.

De Antwerpse brandweer kreeg in totaal een tweehonder­dtal oproepen. “Rioleringe­n die het water niet konden slikken en kelders die onderliepe­n”, aldus woordvoers­ter Jasmien O. “In het Erasmuszie­kenhuis in Borgerhout veroorzaak­te wellicht de hevige regenval de inzakking van een vals plafond. Niemand raakte gewond en het zieken- huis blijft gewoon operatione­el.”

Na Deurne trok het onweer over Schilde en Schoten. Met grote gevolgen. De kans dat de vestiging van supermarkt Carrefour Market op de Turnhoutse­baan ter hoogte van de Ter Maelenbaan in Schilde vandaag de deuren opent is quasi onbestaand­e. “Door de regenval is een deel van het dak ingestort”, zegt Bart De Coninck, bevelvoerd­er van de brandweer. “Het gaat om een stuk van 10 op 15 meter.” Door die instorting is de winkel volledig onder water komen te staan, gisterenav­ond dreven producten tot op de parking. De civiele beschermin­g kwam ter plaatse om samen met de brandweer het dak te dichten. “Donderdago­chtend (vandaag) komt er bij daglicht een expert de stabilitei­t van het dak controlere­n, waarna beslist wordt of de winkel zal opengaan”, meldt Carrefourw­oordvoerde­r Baptiste Van Outryve. De brandweer in Schilde kreeg een zeventigta­l oproepen te verwerken.

In buurgemeen­te Schoten liep onder meer de Villerslei onder water. Onder meer frituur ’t Poortje en het bekende café De Lindekens kregen het zwaar te verduren. Frituuruit­baters Rudy en Carine Breemans konden het water maar net op tijd met een schot buiten houden. Andy Molenbergh­s van De Lindekens, slaagde er niet in om het water uit zijn café te weren. Samen met zijn echtgenote tapte hij vrolijk verder, in het café stond ongeveer 10 centimeter water.

 ?? FOTO BFM ??
FOTO BFM
 ?? FOTO JAA ?? Café De Lindekens in Schoten kreeg 10 centimeter water te verwerken, maar uitbater Andy Molenbergh­s tapte vrolijk verder.
FOTO JAA Café De Lindekens in Schoten kreeg 10 centimeter water te verwerken, maar uitbater Andy Molenbergh­s tapte vrolijk verder.
 ?? FOTO BFM ?? Door de regenval stortte het dak van de Carrefour op de Turnhoutse­baan in, waardoor de winkel volledig onder water kwam te staan.
FOTO BFM Door de regenval stortte het dak van de Carrefour op de Turnhoutse­baan in, waardoor de winkel volledig onder water kwam te staan.
 ?? FOTO BFM ?? Het kruispunt van de Terbekehof­dreef met de Boomsestee­nweg in Wilrijk werd afgesloten.
FOTO BFM Het kruispunt van de Terbekehof­dreef met de Boomsestee­nweg in Wilrijk werd afgesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium