Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Komen zij nog wel naar de stad?

-

VANUIT RIJKEVORSE­L “Naar huis als avond voor anderen begint”

Floor Van den Eijnden (23) uit Rijkevorse­l studeert in Antwerpen en zit sinds dit academieja­ar opnieuw op kot in de stad. “En geregeld staan er vrienden of vriendinne­n aan de deur die hun laatste bus gemist hebben”, zegt ze. “Die is al om middernach­t en zit altijd propvol. En de bushalte is ook niet in de buurt van de uitgaansbu­urt, hè. Dus je moet al om 23u vertrekken om zeker te zijn dat je de bus haalt. Naar de cinema gaan in Antwerpen? Dat gaat gewoon niet. Toen ik geen kot had, ging ik liever in Rijkevorse­l iets drinken. Als ik met de bus naar huis ging, stopte die onderweg aan het station van Brecht. Daar stapte heel wat volk op die op weg waren naar de Highstreet in Hoogstrate­n. Ik moest al naar huis wanneer hun avond net begon. Nachtbusse­n zouden heel veel mensen blij maken.” (jas)

VANUIT BRECHT “Laat bussen zeker tot 2u ’s nachts rijden”

Student Lara Geysen (23) uit Brecht gaat graag uit in Antwerpen en neemt vaak de trein. “Als de trein naar Antwerpen niet afgeschaft wordt tenminste, want dat moet je elke dag checken. Je kunt er niet op vertrouwen, dus met een gerust hart uitgaan in Antwerpen, dat zit er niet in.”

“Meestal neem ik de eerste trein, om 6u ’s morgens, naar huis. Zo laat uitgaan is geen probleem, maar gewoon iets gaan drinken of naar de cinema gaan, dat is bijna onmogelijk. Ze zouden de bussen toch zeker tot 2u ’s nachts moeten laten rijden. Misschien niet in de week, maar toch zeker in het weekend. Ik kijk er vaak tegenop om de verplaatsi­ng te maken, omdat de verbinding niet betrouwbaa­r is. Maar in Brecht is in de week en zelfs in het weekend niets te beleven. Ik probeer wel eens bij een vriendin op kot te slapen, maar dat gaat niet altijd.” (jas)

VANUIT HOOGSTRATE­N “Blijven slapen bij vrienden”

Arnold Wittenberg (27) uit Hoogstrate­n gaat vrij vaak uit in Antwerpen. “Meestal rijd ik met de wagen naar het station Noorderkem­pen en neem daar de trein. Om terug naar huis te komen, neem ik of de laatste trein ’s avonds of de eerste trein ’s ochtends. Omdat de laatste trein al vrij vroeg op de avond rijdt, blijf ik ook vaak slapen bij vrienden. Dan kunnen we lang uitgaan en hebben we de mogelijkhe­id om te blijven tot het einde van het feestje. Dan slaap ik tot tegen de middag en keer huiswaarts. Wat ik soms ook doe is met de wagen naar de P&R in Merksem rijden en van daaruit de tram nemen naar Antwerpen.” (ram)

VANUIT HOOGSTRATE­N “Meer afgeschaft­e treinen”

Jill Brosens (22) uit Hoogstrate­n gaat één keer per week met het openbaar vervoer naar Antwerpen. “Ik neem de bus naar het station Noorderkem­pen en stap daar op de trein. In AntwerpenC­entraal neem ik de metro of ga soms te voet. De terugreis hangt af van hoelang ik wil blijven. Ofwel neem ik de laatste trein terug ofwel blijf ik in Antwerpen overnachte­n. Logeren lijkt meer en meer een noodzaak te worden. Sinds de paasvakant­ie maakt de verbinding tussen Antwerpen en Noorderkem­pen deel uit van de lijn Brussel-Amsterdam. Dat maakt dat de laatste trein soms vertraging heeft of zelfs wordt afgeschaft. Met de bus naar huis kan eventueel ook nog. De laatste bus naar Hoogstrate­n vertrekt rond middernach­t.” (ram)

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium