Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrouw doet valse aangifte verkrachti­ng

Rechtbank Dendermond­e niet mild voor 29-jarige Nathalie V.

- (bfs)

Een 29-jarige vrouw uit Merksem die een valse aangifte had gedaan van verkrachti­ng is de mantel uitgeveegd in de rechtbank van Dendermond­e. “Hopelijk kunnen we alle gemaakte kosten recuperere­n bij u”, klonk het.

De tranen rolden over de wangen van Nathalie V. uit Merksem tijdens haar proces voor de correction­ele rechtbank van Dendermond­e. Verdriet dat ze ook twee jaar geleden had, toen ze bij de politie kwam melden dat ze verkracht was. “Haar verklaring was bijzonder gedetaille­erd”, sneerde openbaar aanklager Natalie Raes. “De politiedie­nsten zijn daarop meteen in actie geschoten. Het parket werd gecontacte­erd en heel de procedure werd in gang gezet. Om het onderzoek goed te kunnen voeren hebben we kosten noch moeite gespaard. Er werd een gynaecoloo­g opgeroepen voor een medische controle en om een verslag op te stellen. Kostprijs: 1.500 euro. Er werden bloedstale­n genomen. Kostprijs: 1.000 euro. Om nog maar te zwijgen van de vele uren die onze politiemen­sen aan deze zaak hebben besteed. En dat om tot de conclusie te komen dat er nooit een verkrachti­ng is geweest. Er werden geen sporen van sperma gevonden, alleen maar van alcohol.”

De man die Nathalie V. had aangewezen als verkrachte­r had van bij de start alles ontkend. Zijn versie van de feiten bleek de juiste te zijn. “Een valse aangifte doen van een verkrachti­ng is enorm stuitend en laakbaar”, aldus de procureur. “Dit kan echt niet de bedoeling zijn. Hopelijk kunnen we alle gemaakte kosten recuperere­n bij u.”

Het parket vorderde voor haar een passende werkstraf. Nathalie V. bood haar excuses aan bij de rechtbank. “Het was een zeer foute actie van mij”, gaf ze toe. “Ik had de verkeerde conclusies getrokken.” De rechter doet op 3 oktober uitspraak in de zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium