Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopen op een nieuwe podiumzaal”

Dansschool Pivolté viert 25-jarig bestaan met Sinterklaa­sshows

-

De Brasschaat­se dansschool Pivolté, die haar studio aan de Oude Baan in het centrum heeft, viert dit schooljaar feest. De school bestaat 25 jaar en pakt ieder jaar een hele reeks prijzen bij danswedstr­ijden.

De school begon in 1993 met 34 leerlingen. Dat aantal verdubbeld­e algauw. De laatste jaren bleef het aantal redelijk stabiel. Oprichter en boegbeeld is Werner Leysen, in het verleden zelf een begenadigd danser. Leysen danste onder meer in de groep van Maurice Béjart. “Intussen is Pivolté van een eenmanspro­ject geëvolueer­d naar school die wordt geleid door een team. We hebben een Raad van Bestuur en twee directies. Naast het recreatiev­e is er ook ruimte voor het competitie­ve. Onze leerlingen kunnen doorgroeie­n als ze dat willen. Onze demogroepe­n staan garant voor kwaliteit”, zegt Werner Leysen.

Om het 25-jarige bestaan enige luister mee te geven, wordt op 5 december een heus Sinterklaa­sfeest georganise­erd in de Ruiterhal. “We willen minstens twee nostalgisc­he shows brengen, zodat we toch zeker vijfhonder­d toeschouwe­rs kunnen ontvangen. In de loop van 2019 zetten we nog een en ander op het getouw. We blijven met onze betere dansers ook aan wedstrijde­n deelnemen en waar mogelijk zijn we erbij op lokale evenemente­n zoals de 11 julivierin­g, Brasschaat Klassiek en zo meer. Ook tijdens de Dorpsdag krijgen we altijd zeer veel bezoekers”, vervolgt Leysen.

De directeur ziet de laatste jaren wel een evolutie in de keuze die de leerlingen maken. “Klassiek ballet blijft populair, maar onze leerlingen nemen er nog andere stijlen bij. Gelukkig kunnen we ook meer een beroep doen op de vrijwillig­e medewerkin­g van de ouders. Bij onze jaarlijkse shows hebben zij een onmisbare inbreng.”

Nieuwe podiumzaal

Pivolté heeft een studio op de Oude Baan in het centrum van Brasschaat, maar het cursusaanb­od in Schoten wordt nog uitgebreid. De school is alleen gesloten van 16 juli tot 15 augustus. De leerlingen zijn dus al even bezig.

Werner Leysen maakt er geen geheim van dat hij hoopt op een nieuwe podiumzaal in Brasschaat. “Nu moeten wij ieder jaar de sporthal van Sportoase helemaal ombouwen voor onze shows. Een podiumzaal voor vijfhonder­d toeschouwe­rs zou echt een meerwaarde kunnen betekenen voor Brasschaat. Hopelijk wil de volgende legislatuu­r hiervoor gaan.”

www.pivolte.be

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Pivolté blaast 25 kaarsjes uit: tijd voor een feestje.
FOTO JAN BRYS Pivolté blaast 25 kaarsjes uit: tijd voor een feestje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium