Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dan toch genoeg dahlia’s voor corsowagen­s

Bloemensto­et moet creatief omspringen met kleuren

- (vw)

Een zucht van verlichtin­g bij de organisato­ren van het bloemencor­so dat zondag uitgaat in Loenhoet. Er zijn genoeg dahlia’s voor de bloemenwag­ens, maar de bouwers moeten wel creatief omgaan met de kleuren.

Lange tijd was de grote vraag of met de droogte van de voorbije zomer er wel genoeg dahlia’s zouden zijn om corsowagen­s te bouwen. Door ruilhandel en het kopen bij andere corsogemee­nten zijn er voldoende bloemen om van de wagens weer prachtige creaties te maken. “Al zullen niet alle kleuren voldoende aanwezig zijn”, zegt May Aernouts. “Zo zouden er te weinig gele bloemen zijn. Maar de corsobouwe­rs gaan er creatief mee om en passen de kleurschak­ering wat aan. Het wordt een mooie corso.”

Vol enthousias­me wordt nu dag en nacht gewerkt aan de wagens. “Maandenlan­g werken honderden vrijwillig­ers van de twaalf Loenhoutse buurtschap­pen aan de voorbereid­ingen voor de optocht”, zegt medeorgani­sator Dennis van der Meer. “Het voor- naamste doel van dit alles is strijden om de ereprijs voor de mooiste corsowagen. Meer dan dertig praalwagen­s rijden door de straten van Loenhout waarbij de helft van de wagens gemiddeld 14 meter lang en 8 meter hoog zijn. In totaliteit worden ruim 4 miljoen dahlia’s verwerkt in de wagens.”

“Loenhout is tijdens het corso-

weekend een wereldstad en bij een wereldstad horen ook stadsrecht­en,” zegt Van der Meer. “Geheel vrijwillig doet burgemeest­er Dieter Wouters zijn driekleuri­ge sjerp af en draagt hij met een symbolisch­e sleutel donderdaga­vond

(vanavond, red.) de zeggenscha­p over Loenhout over aan Herman Verschraeg­en, voorzitter van het corso. Vanaf vrijdag 7 september tot en met zondagocht­end vroeg wordt er dan met man en macht aan de bloemenwag­ens gewerkt.”

Gouden dahlia

Tot en met morgen kan men op zoek naar de gouden dahlia die ergens verstopt is in de provincie. ATV geeft tips om die te vinden. Uit de dagwinnaar­s wordt een globale winnaar geloot die een viparrange­ment voor het corso krijgt. De bloemensto­et vertrekt om 14u.

www.bloemencor­soloenhout.be

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Zondag trekken ruim dertig praalwagen­s door Loenhout.
FOTO NEEL VERMEIREN Zondag trekken ruim dertig praalwagen­s door Loenhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium