Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan hier veel leren

Beerschot Wilrijk verraste door met de 20-jarige Ayrton Mboko na het afsluiten van de transferma­rkt nog een speler aan de A-kern toe te voegen. “Ik word prima opgevangen, maar wil zo snel mogelijk Nederlands leren”, zegt de jonge Belgisch-Congolese rechts

- HUGO FRET

Je tekende als vrije speler voor twee seizoenen bij Beerschot Wilrijk, met een optie op twee jaar extra. Waarom vertrok je bij Union?

“Bij die club vond tijdens het tussenseiz­oen een ware paleisrevo­lutie plaats. Andere bazen betekent andere wetten en andere spelers. Het werd al snel duidelijk dat de nieuwe bazen weinig vertrouwen hadden in de spelersker­n van vorig seizoen. Veel jongens verlieten de club en zij die bleven, moeten voorlopig genoegen nemen met een plaats op de bank of zelfs in de tribune.”

“Ook aan mij werd gezegd dat ik niet veel aan spelen zou toekomen, maar ik had nog een contract tot het einde van het seizoen. Toen Beerschot Wilrijk polste via assistent Will Still zorgde mijn makelaar ervoor dat ik mijn contract donderdag kon laten ontbinden. Still en ik kennen elkaar nog van bij Standard, toen hij daar assistent was van Yannick Ferrera en ik als jeugdspele­r meetrainde met de A-kern.”

Wat verwacht je van je transfer naar Beerschot Wilrijk? Met Joren Dom en de nu revalidere­nde Emeric Dudoiut heb je zware concurrent­ie op de positie van rechtsacht­er.

“Ik ben nog jong en verwacht niet onmiddelli­jk titularis te zijn. Uit het feit dat de club me een

langdurig contract aanbood, blijkt dat de clubleidin­g vertrouwen heeft in mij. Dat zorgt voor een goed gevoel en helpt bij de volgende stappen die ik zal moeten zetten. Ik wil in eerste instantie veel leren, dan spelen en ervaring opdoen. Dat is mijn ambitie.”

Hoe bevielen de eerste twee trainingsd­agen in je nieuwe omgeving je?

“Ik werd door iedereen prima opgevangen. Een aantal kernspeler­s spreken ook Frans. Dat helpt die eerste dagen wel. Toch wil ik zo snel mogelijk Nederlands leren, om te beginnen de voetbalter­men.”

“De trainingen waren vrij intens. Er huist heel wat talent binnen de kern. Dat is voor een jonge speler als ik heel belangrijk. Vorig seizoen was Beerschot Wilrijk wat mij betreft trouwens de best voetballen­de ploeg uit de reeks.”

Maken jullie dit seizoen opnieuw kans op promotie?

“Op basis van kwaliteit zeker. Het grootste probleem is volgens mij dat de aangetrokk­en jonge spelers de competitie in 1B onvoldoend­e kennen. Indien ze zich snel genoeg kunnen aanpassen aan het spel in 1B, zullen we met deze kern zeker meedoen voor promotie.”

 ?? FOTO BEERSCHOT WILRIJK ??
FOTO BEERSCHOT WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium