Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kwaliteits­injectie voor team van Bart Wellens

Broers Roodhooft stellen vernieuwd Steylaerts-777 voor in Lier

-

Corendon-Circus, het team van Mathieu van der Poel, blijft het paradepaar­dje van de broers Christoph en Philip Roodhooft. Maar door het stopzetten van Era-Circus, na het vertrek van de broers Sweeckx, krijgt hun andere team, Steylaerts-777, wel een opwaarderi­ng.

Ploegleide­r Bart Wellens wordt straks geassistee­rd door Marc Janssens en met Wietse Bosmans en Adam Toupalik krijgt Gianni Vermeersch nieuwe ploegmaats. Duits kampioen Marcel Meisen maakt de omgekeerde beweging en rijdt voortaan bij team-Van der Poel. Bij de vrouwen krijgt Alica Maria Arzuffi ook een ploeggenot­e: Annemarie Worst. En met Timo Kielich, Gert Smets en Pieter-Jan Vliegen is er nu ook een belofteker­n. “De spoeling voor drie teams werd wat dun”, zegt Philip Roodhooft. “Nu hebben we een beter geheel met de twee teams.”

En er is natuurlijk ook nog het jongerente­am Iko-Beobank, met Sanne Cant als speerpunt bij de vrouwen. “We hebben onze handen vol”, zegt Roodhooft, die in 2008 een eigen team op poten zette met Niels Albert als kopman. Het veldritimp­erium van de broers Roodhooft breidde gestaag uit en tien jaar later wacht hen een nieuwe uitdaging met Mathieu van der Poel. Daarom wordt CorendonCi­rcus vanaf 1 januari een profession­eel continenta­le ploeg om hun goudhaantj­e, dat bijtekende tot 2023, ook in voorjaarsk­oersen als de E3 Harelbeke aan de start te kunnen brengen. “We zijn daar hard mee bezig, maar veel kan ik er nog niet over kwijt”, zegt Roodhooft. Een degelijke wegkern van zestien profs bij elkaar krijgen, is niet simpel. “Het is inderdaad een nieuwe stap, maar het komt goed. We hebben een plan met Mathieu, die zich heel goed voelt bij ons.”

Veld, weg en mountainbi­ke

Van der Poel wil scoren op het veld, op de weg en op de mountainbi­ke: wordt dat op termijn niet allemaal een beetje te veel van het goede? “Neen, we hebben alles onder controle. We zullen ons plan te gepaste tijde uit de doeken doen. Maar dit veldritsei­zoen zal er weinig veranderen voor Mathieu.”

De Nederlande­r probeert zaterdag wereldkamp­ioen mountainbi­ke te worden in het Zwitserse Lenzerheid­e, maar start de week nadien al in de Brico Cross in Geraardsbe­rgen. Om twee dagen later te vertrekken naar de Verenigde Staten voor de twee Wereldbeke­rcrossen.

Steylaerts-777 , dat voortaan op fietsen van Stevens rijdt, laat die Amerikaans­e trip voor wat het is. “Het is voor renners toch een belasting en wij mikken op de Europese crossen”, zegt Bart Wellens. “Ze gaan in de plaats heel goed trainen om top te zijn in de Bricocross­en in Meulebeke en Ronse (6

en 7 oktober, red.). Voor ons is dat belangrijk­er.” WERNER BOURLEZ

 ?? FOTO PHOTOPRESS.BE ?? Adam Toupalik, Wietse Bosmans en Gianni Vermeersch.
FOTO PHOTOPRESS.BE Adam Toupalik, Wietse Bosmans en Gianni Vermeersch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium