Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We leggen de lat ook dit seizoen hoog” Basketbal Tweede klasse (m): Gembo

Anthony Goetgeluck wil met Gembo weer strijden voor de prijzen

- PATRICK CEULEMANS

Dit weekend gaat, op de eerste klasse bij de mannen en vrouwen na, de basketbalc­ompetitie van start. Een van de opvallends­te Antwerpse transfers is die van Anthony Goetgeluck. Na drie jaar eerste klasse en een seizoen Soba in tweede klasse keerde Goetgeluck terug naar Gembo.

Bij Gembo veranderde er niet veel. De coach en de meeste spelers bleven de club uit Borgerhout trouw. Stig Rongé en Anthony Goetgeluck, die overkomen van stadsgenoo­t Soba, komen de ploeg versterken. Rongé is een opkomend talent, terwijl de 26-jarige Goetgeluck stilaan maar zeker is uitgegroei­d tot een ancien.

“Vier jaar geleden ben ik bij Gembo vertrokken”, vertelt Goetgeluck. “Tijdens de eerste drie jaar was ik in eerste klasse bij Limburg United en Leuven Bears actief. Ik vind het niet erg dat ik niet meer als prof aan de slag kan. Op het hoogste niveau is er weinig respect voor Belgische spelers als mezelf. We verdienen weinig en we krijgen nauwelijks kansen. Na een jaartje Soba ben ik dus enorm blij dat ik mijn comeback bij Gembo kan maken.”

“Met de meeste spelers bij Gembo heb ik ofwel vroeger bij Antwerp Giants Two of bij Gembo samengespe­eld. Rongé ken ik uiteraard van vorig seizoen bij Soba. De voorbereid­ing verliep goed met onder meer vier overwinnin­gen op rij in de eerste ronde van de Beker van België. Nog eenmaal winnen in de beker en we krijgen een eersteklas­ser over de vloer.”

“Ik won ook twee titels met Gembo. De top in tweede klasse is breder geworden, met ook Ieper, Gent Hawks, Oxaco en vorig seizoen Gistel/Oostende als verrassend­e kampioen. Ook dit seizoen leggen we met Gembo de lat hoog. Meespelen voor de prijzen is de boodschap.”

Gembo opent zaterdag de nieuwe campagne met de topper tegen Gent Hawks.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Anthony Goetgeluck: “Ik kijk uit naar mijn comeback bij Gembo.
FOTO TOM GOYVAERTS Anthony Goetgeluck: “Ik kijk uit naar mijn comeback bij Gembo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium