Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We worden alleen maar sterker” Volleybal Eerste nationale (m): Hellvoc

Peter Bierinckx begint met Hellvoc gezond ambitieus aan nieuw seizoen

- SVEN PERSOONE

Hellvoc maakte vorig seizoen zijn favorieten­rol helemaal waar. Het speelde met een straatleng­te voorsprong kampioen in eerste divisie en schreef de Vlaamse Beker bij op het palmares. Alleen in de Beker van Antwerpen moest het in de finale nipt de duimen leggen voor Puurs uit Liga B.

“We waren te sterk voor eerste divisie, ook al speelden we met ups en downs”, zegt trainer Peter Bierinckx. “Op de belangrijk­e momenten stonden we er. Jammer dat we net naast de Beker van Antwerpen grepen. Dat had de kers op de taart geweest. Maar goed, je merkt aan spelers, bestuur en achterban dat de club stap voor stap aan een opmars bezig is. We speelden ondertusse­n een prima voorbereid­ing en boekten al knappe resultaten tegen verschille­nde ploegen uit Liga B. Er wordt hard gewerkt en we hebben weinig nieuwe spelers in te passen. Libero Jeroen Everaerts keert na een jaartje Beveren-Melsele terug om Ziggy Verstrepen te vervangen, die naar de tweede ploeg verhuist. Brent De Roeck komt over van de tweede ploeg en Ben Belmans van Amigos Zoersel is de enige die van een andere club komt. Een belangrijk signaal, want het kadert in onze visie om in de eerste plaats de eigen jeugd kansen te geven.”

“In de breedte zijn we versterkt, maar let op, er zijn geen voorwedstr­ijden meer. Het is dit seizoen aan de jonge gasten om zich op training te bewijzen en een kans af te dwingen. Tijdens onze teambuildi­ng vorig weekend zag ik enthousias­me en gretigheid. Het heeft ons alleen maar sterker gemaakt. Zowel op als naast het veld.”

“Het bestuur legt geen druk op onze schouders, maar tegen deze groep moet je zoiets niet zeggen. Deze ploeg is gezond ambitieus en wil altijd winnen. Ja, ook in de Beker van België dit weekend. Als we Gavere kloppen, dan spelen we in de volgende ronde tegen de winnaar van Fixit Kalmthout - Walhain. We hebben de ambitie om twee rondes te overleven en dan komen we in de trommel met de grote jongens terecht. Een eerste uitdaging.”

 ?? FOTO SPE ?? De ploeg van Hellvoc.
FOTO SPE De ploeg van Hellvoc.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium