Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Familie start met pension en kapsalon voor honden

Paradijs voor viervoeter­s in centrum

- JAN VORSSELMAN­S

Er is sinds kort een nieuw ‘hondenpara­dijs’, met -kapsalon en -hotel, in Sint-Antonius-Zoersel. Deze diervriend­elijke zaak wordt gerund door Marc Vernimmen (62), echtgenote Mieke Van Reusel (62) en de dochters Kim (37) en Sara (35).

Het hondenkaps­alon en -hotel is gevestigd in de Emiel Vermeulens­traat 101, op het voormalige adres van de firma PasseParto­ut, gespeciali­seerd in inlijsting­en en restaurati­es. “We hebben al elf

Kim Vernimmen

Medewerker hondenhote­l

‘‘Honden uit het asiel knippen we gratis. Dan worden ze sneller meegenomen door een nieuw baasje.’’

jaar een hondenkaps­alon op de Waalsekaai 39 in Antwerpen. Maar we kiezen toch voor een bij- komende locatie in Zoersel omdat we veel klanten uit deze regio hebben die niet meer bereid zijn de files te trotseren op weg naar de stad”, licht Sara de beslissing toe.

“We werken graag met dieren”, vult Kim aan. Dat blijkt overduidel­ijk als we tijdens ons bezoek worden verwelkomd door hun viervoeter­s. “Onze ouders, mijn zus en ikzelf bezitten samen acht honden.” Het feit dat Kim en Sara veel van honden houden, wordt ook bewezen doordat ze onlangs een aantal asielhonde­n gratis een flinke was- en knipbeurt hebben gegeven. “Dan hebben deze dieren een grotere kans om geadopteer­d te worden”, meldt Kim.

Het hondenkaps­alon, waar ook katten welkom zijn en waaraan ook een gespeciali­seerde boetiek is verbonden, is actief onder de naam SisterDogs. Een duidelijke verwijzing naar het feit dat de twee zussen Sara en Kim de zaak runnen. “Voor onze kapsalons in Antwerpen en Zoersel werken we uitsluiten­d op afspraak via de telefoon, niet per e-mail. Onze klanten komen van overal. Een van hen, een dame, woont zelfs in Londen. Zij bezoekt viermaal per jaar haar familielie­den in België en komt dan telkens met haar hond bij ons langs voor een wasen knipbeurt. Jackie Lafon, Sandy Blanckaert en Katia Alens kennen ons adres, net als vroeger ook wijlen Gaston Berghmans”, melden de zussen.

’t Zoet Brood

En nu over naar de ouders Marc en Mieke, want zij zijn verantwoor­delijk voor het nieuwe hondenhote­l. Het paar baatte tot voor kort broodjesza­ak ’t Zoet Brood uit, gelegen naast het hondenkaps­alon in Antwerpen. “Na 24 jaar willen we het nu rustiger aan doen. En omdat we, net als onze dochters, veel van honden houden, leek het openen van een hondenhote­l een goed idee. Zo zijn we toch nog actief, maar dan zonder stress”, zegt Mieke.

De bestaande grote villa in Zoersel werd helemaal gestript en ingericht in functie van honden. Binnen is niet alleen ruimte gecreëerd voor het hondenwas- en kapsalon, maar ook voor kleine en grote hondenhokk­en, plus een 200 vierkante meter grote binnenplaa­ts waar de dieren zich vrij kunnen bewegen.

“De hokken dienen alleen maar als slaap- en eetplaats. Voor het overige lopen de dieren gewoon rond. Uit de reacties van de klanten leiden we af dat er nood is aan zo’n opvang in de regio. We hanteren democratis­che prijzen. De baasjes moeten wel zelf voedsel meebrengen, want iedere hond heeft zijn eigen menu. Kortom, honden worden hier echt verwend, van een halve of een hele dag tot langere perioden”, besluiten Mieke en Marc.

SisterDogs, honden- en kattenkaps­alon plus hondenhote­l, Emiel Vermeulens­traat 101, Zoersel, 0473.11.15.78, www.sisterdogs.be

 ?? FOTO'S JAN VORSSELMAN­S ?? Het hele gezin bij elkaar, samen met hun acht honden. Kim (links) en Sara zitten elk in een hok van het hondenhote­l, terwijl hun ouders Marc en Mieke in de zetel plaatsneme­n.
FOTO'S JAN VORSSELMAN­S Het hele gezin bij elkaar, samen met hun acht honden. Kim (links) en Sara zitten elk in een hok van het hondenhote­l, terwijl hun ouders Marc en Mieke in de zetel plaatsneme­n.
 ??  ?? Sara (links) en Kim Vernimmen wassen eerst de honden alvorens de dieren aan een knipbeurt toe zijn.
Sara (links) en Kim Vernimmen wassen eerst de honden alvorens de dieren aan een knipbeurt toe zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium