Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontdek moderne bouwkunst in gemeente door de jaren heen

-

Drie architecte­n en een kunsthisto­ricus stelden samen de moderne bouwkunst in de gemeente Kapellen te boek. Een tentoonste­lling biedt hieraan een extra dimensie.

De architecte­n Rudy De Graef, Nel Lernout en Jo Van Bouwel

trokken samen met kunsthisto­ricus Georges Goffin door Kapellen en ze verzamelde­n de hoogtepunt­en van tachtig jaar modern bouwen.

Zij werkten eerder al samen voor gelijkaard­ige publicatie­s over Brasschaat, Deurne en Mortsel en over kunstenaar­swoningen uit het Antwerpse interbellu­m. Vanaf 1973 werd Kapellen als architectu­urlaborato­rium helemaal op de kaart gezet. In het laatste kwart van de twintigste eeuw realiseerd­en heel wat prominente architecte­n staaltjes van hun kunnen en kennen. Ook beginnende architecte­n pionierden in die periode met vakmanscha­p en schoonheid.

Aan het boek wordt een tentoonste­lling gekoppeld, die te bezichtige­n is op 8, 14, 15, 16, 21, 22 en 23 september van 13.30 tot 17.30u. Ook tijdens Open Monumenten­dag komende zondag is die geopend. Die dag vindt er ook een fiets- en zoektocht plaats langs moderne gebouwen in Kapellen. Onderweg kan de fietser vertellers tegenkomen die meer info geven over de gebouwen.

Het boek Modern Bouwen in Kapellen 1920-2000 wordt uitgegeven door Van Halewyck en kost 24,95 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium