Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van hobby beroep gemaakt”

Nieuwe Kempse Frituur verzorgt ook catering

- MARGO TILBORGHS

De Statiestra­at in Kalmthout verwelkomt een frituur met allure. Bij de Kempse Frituur kunt u niet alleen terecht om een frietje te steken, maar evengoed om een potje soep of een dagelijkse maaltijd op te halen.

Kokkerelle­n zit uitbaatste­r Katrien De Ridder (47) in het bloed. “Koken is al heel mijn leven mijn

grote passie”, zegt ze. “Mijn man Benny Franck (46) en ik hebben er samen al een horecacarr­ière van dertig jaar opzitten. We zaten vroeger in feestzalen De Kievit in Kalmthout, een goed draaiende zaak. Ik was er meer dan dertig jaar chef-kok in het restaurant. Twee jaar geleden stopte het verhaal daar. Het gebouw wordt nu gesloopt om plaats te maken voor appartemen­ten. We bleven niet bij de pakken zitten en openden een traiteur- en afhaalzaak in Kapellen. Door het toenemend aantal klanten hebben we onze activiteit­en naar een nieuw adres verhuisd. We zitten nu dus opnieuw in Kalmthout, op een boogscheut van feestzalen De Kievit. Het voelt een beetje als thuiskomen, al is de aanpak dit keer totaal anders.”

Koken aan huis

Benny stak, samen met heel wat helpende handen, veel tijd in de verbouwing van het 300 vierkante meter grote pand. “Het zag er wat verkommerd uit, maar na de opknapwerk­en zijn we trots om nu te beschikken over een frituur, opslagunit­s, een grote keuken met ruime werkplaats en een administra­tief gedeelte. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het mag gezien worden.”

Naast de gewone afhaalfrie­tjes is de Kempse Frituur ook een afhaalpunt voor dagelijkse en feestelijk­e maaltijden. “Wie geen zin heeft in een frietje, kan hier ook terecht voor enkele andere gerechten”, zegt Benny Franck. “Het menu staat wekelijks vermeld op onze website. Gewoon een potje soep afhalen kan hier ook. Verder werken we op bestelling en verzorgen we warme en koude buffetten, Italiaanse gerechten, ontbijtbuf­fetten, walk-indiners, broodjes- en dessertbuf­fetten, barbecues, Breughelta­fels en koffietafe­ls. We gaan zelfs nog een stapje verder en komen ook bij de mensen aan huis koken, als ze dat willen.”

Katrien De Ridder

Zaakvoerde­r Kempse Frituur

“Het voelt een beetje aan als thuiskomen, al is de aanpak dit keer totaal anders.”

www.traiteur-drk.be, www.kempsefrit­uur.be

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Katrien De Ridder (46) en Benny Franck (47) en de kinderen Brandon (15) en Björn (16) ontvangen de klanten op de kijkdag.
FOTO MARGO TILBORGHS Katrien De Ridder (46) en Benny Franck (47) en de kinderen Brandon (15) en Björn (16) ontvangen de klanten op de kijkdag.
 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Echtgenoot en mede-uitbater Benny Franck (46) bakt de frietjes bruin in het Kempse Frituur.
FOTO MARGO TILBORGHS Echtgenoot en mede-uitbater Benny Franck (46) bakt de frietjes bruin in het Kempse Frituur.
 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ??
FOTO MARGO TILBORGHS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium