Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bobsleekam­pioene kiest voor Open Vld

- (jaa)

De Open Vld-leden keurden de volledige kandidaten­lijst voor de gemeentera­adsverkiez­ingen goed. Daarop is plaats voor nogal wat aanstormen­d jong talent.

Het snelst gaat ongetwijfe­ld Lien De Decker (24). De jonge vrouw heeft al een diploma criminolog­ie op zak en studeert nog verder om ook uit te blinken in internatio­nale betrekking­en. Een internatio­nale loopbaan had ze al als lid van het nationale Belgische bobsleetea­m. De Decker was sinds 2012 lid van de Belgian Bullets, eerst als renster en later als pilote. Vorig jaar zegde ze haar teamgenote­n vaarwel. Nu staat ze vierde op de lokale Open Vld-lijst in Wommelgem en maakt ze dus grote kans om haar intrede te doen in de gemeentera­ad.

De Decker is niet de enige blauwe jongere. Op 11 staat Wout De Beule (21), die politieke wetenschap­pen studeert, Chiroleide­r is en ook nog eens bijverdien­t als horecamana­ger. Ook Evelien Bosmans, die kinesiste hoopt te worden, begeleidt kinderen in de lokale Chiro. Juriste Magali Lens werkt bij een internatio­naal verzekerin­gsbedrijf en heeft een groot hart voor dieren. Het kwintet jongeren wordt vervolledi­gd door schoonheid­sspecialis­te Elke Brouwers.

Lijsttrekk­er Ludo Neyens is blij met hun engagement. “Door te verbinden en te vergroenen mikken we samen op een betere leefkwalit­eit in Wommelgem, waarbij we de groene oases in onze gemeente door betere fiets- en voetpaden aan elkaar willen linken.”

 ?? FOTO JAA ?? Een aantal Wommelgems­e Open Vld-vrouwen, met als vierde van rechts voormalig bobsleepil­ote Lien De Decker.
FOTO JAA Een aantal Wommelgems­e Open Vld-vrouwen, met als vierde van rechts voormalig bobsleepil­ote Lien De Decker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium