Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nooit antwoord op onze vragen gekregen”

Verschille­nde bewoners van het Bisthovenp­lein in Deurne zijn niet te spreken over de heraanleg van het plein. Ze verwijten het stadsen districtsb­estuur niet te communicer­en. “Voor onze oprit worden betonblokk­en geplaatst, dat kan toch niet?”

- (jas)

Op het Bisthovenp­lein in Deurne-Noord wordt volop gewerkt aan de nieuwe invulling van het plein. De speeltuin krijgt een make-over. De straten en voetpaden rondom worden heraangele­gd op één niveau en er komt ook Velo-station. Toch zijn enkele bewoners van het plein niet te spreken over de heraanleg. “We hebben onze bezorgdhed­en en vragen verschille­nde keren overgemaak­t, maar hebben nooit antwoord gekregen”, zegt Kim Daems. “Een vijftienta­l buurtbewon­ers heeft die brief onderteken­d. Er zijn wel infomoment­en geweest, maar inspraak was er niet. Kinderen zouden blijkbaar inspraak hebben gekregen over de invulling van de speeltuin. Ik heb zelf kinderen, maar was hier niet van op de hoogte.”

De grootste bezorgdhei­d heeft betrekking op het parkeren op het plein. “Wij parkeren onze auto al jaren op onze oprit voor de deur”, zegt buurtbewon­er Mohammed El Khalfioui. “Maar nu gaan ze voor onze oprit betonblokk­en plaatsen, omdat het zogezegd niet mag. In de straten hiernaast is dat geen probleem, maar bij ons plotseling wel. Er is al zo’n grote parkeerdru­k en dan nemen ze oneen

ze parkeerpla­atsen af. Onbegrijpe­lijk.” Wateroverl­ast

Ook Johnny Jondral heeft niets goeds te vertellen over de heraanleg. “Dit is al de derde keer in acht jaar tijd”, zegt hij. “En het kost 600.000 euro. Als belastingb­etaler word ik hier echt kwaad van. De nieuw aangelegde straat helt af richting de woningen, dat gaat voor wateroverl­ast zorgen.”

Districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA) benadrukt dat er wél een participat­ietraject opgestart was met de buurt. “We zijn drie keer gaan praten met de omwonenden”, zegt hij. “Het parkeren op hun ‘oprit’ kunnen we niet toelaten. Dat zijn voortuinen, niet vergund als parkeerpla­ats. Voor wie een garage heeft, hebben we een uitzonderi­ng gemaakt, omdat ze het huis destijds te goeder trouw gekocht hebben.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Het Bisthovenp­lein in Deurne wordt heraangele­gd.
FOTO PATRICK DE ROO Het Bisthovenp­lein in Deurne wordt heraangele­gd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium