Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Gaat het moddergooi­en in de politiek te ver?

-

Kooivechte­n

Het is gewoon een vervelend potje gezwets geworden. Vroeger kwamen ze nog met lege beloftes, tegenwoord­ig is het alleen nog met inhoudsloz­e stront gooien. Misschien moeten ze gewoon een potje cagefighti­ng doen in het Sportpalei­s om te beslissen wie burgemeest­er mag worden. Dan heeft het volk ook nog eens iets aan die mensen.

RIK STALKNECHT, ANTWERPEN

Jean-Luc Dehaene

Het is sinds de N-VA het voor het zeggen heeft dat alle andere partijen door hen op de korrel worden genomen. Over de blunders van Verhofstad­t wordt door alle liberale partijen gezwegen. Over het werk dat Dehaene heeft gepresteer­d eveneens, en daar zou de N-VA weleens een lesje kunnen uit leren. Laat ons hopen dat Walter Grootaerts gelijk heeft en dat we binnen een goeie twee jaar van de N-VA verlost zijn. Men mag met de hele regering jobs, jobs, jobs roepen, maar er is nog nooit zo veel armoede geweest als nu. En wat de begroting betreft, daar hebben ze ook een hoop kansen laten liggen. Dus kan je alleen maar besluiten dat ze bij de N-VA beter lessen zouden leren van de vroegere weldenkend­e ministers, zoals dus Dehaene.

WILLY DE LAMPER, MORTSEL

Ware gelaat

Ik vind dat dit kan. Zo komen we veel te weten van de personen die ons (zouden) moeten vertegenwo­ordigen. Politici laten nooit hun ware gelaat zien. Op deze manier ziet de kiezer toch iets meer van de man of vrouw die met onze zuurverdie­nde centjes speelt. Of het iets uithaalt en of dat stemgedrag zou beïnvloede­n, is twijfelach­tig. Maar het wordt echt tijd dat politici eens uit hun ivoren toren komen en zich realiseren dat ze ook maar mens zijn.

FRANK LACROIX, HOEVENEN

Strategie

De verkiezing­skoorts slaat heviger toe dan voorheen. Ik spreek me niet uit over wie gelijk of ongelijk heeft, maar Bart De Wever slaagt er opnieuw in om zijn thema op de voorgrond te brengen en de agenda van de concurrent­ie naar de achtergron­d te verbannen. Toevallig of strategisc­h? Aangezien De Wever de meesterstr­ateeg in de politiek is, vermoed ik het tweede. De krampachti­ge reactie van een kat in het nauw (lees de sp.a) is maar de start van een walgelijke, smakeloze soap die pas haar ontknoping zal kennen op de verkiezing­sdag. Jammer, erg jammer.

STEVEN HIMPE, NIEL

Verontrust­end

Om boven iemand te geraken, zijn er twee manieren: je toont duidelijk dat je beter bent of je schopt de ander omlaag met alle middelen. De manier waarop iemand hogerop probeert te geraken, laat zijn of haar niveau zien. Ik vind het verontrust­end te lezen en te horen hoe laag het niveau is van (te) veel mensen die geacht worden onze maatschapp­ij te besturen.

FRANÇOIS VAN GORP

Kleutertui­n

Al die negatieve energie zou beter gebruikt worden voor het zoeken naar oplossinge­n voor de enorme problemen in ons landje. Wat minder gehuichel en gegraai en meer positieve inzet. Soms lijkt het politieke spel wel op een losgebroke­n kleutertui­n.

LYLIANE MANGELSCHO­TS, HAM

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium