Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik denk niet dat ik later opnieuw in België ga wonen”

Jan Vertonghen over zijn toekomst na de Premier League

- (bla)

Waar speelt de 31-jarige Jan Vertonghen volgend seizoen? De Engelse pers speculeerd­e al over interesse van PSG omdat de verdediger zijn laatste contractja­ar ingaat bij Tottenham Hotspur. Maar Vertonghen onthulde gisteren dat de Spurs een optie hebben om zijn contract te verlengen met een extra jaar. “Ik zie niet in waarom dat ze dat niet zouden doen. Dus eigenlijk lig ik nog twee jaar onder contract.”

Volgende zomer gaat de Waaslander dan wél zijn laatste contractja­ar in. Er zal dan gesproken moeten worden met de club. Maar hij heeft nog geen idee of hij bij Tottenham wil blijven of wil uitkijken naar een andere competitie. “Ik plan niet meer zo ver vooruit als vroeger. Misschien komt dat door de fase in mijn leven. In plaats van over jaren, spreek ik nu over maanden en zelfs weken. Ik zie wel wat er volgend jaar komt. Ondertusse­n ben ik bewust met mijn lichaam bezig, zodat ik zelf de beslissing in handen houd en niet door fysieke problemen gedwongen word een keuze te maken.”

Vertonghen sukkelt al enkele jaren met de enkel. Maar niettemin kwam hij vorig jaar aan een record van 60 wedstrijde­n - 48 wedstrijde­n met Tottenham en twaalf met de Rode Duivels. “Op dit moment voel ik me fantastisc­h. Als dat zo blijft, kan ik volgende zomer kiezen of ik bijteken of in een andere competitie aan de slag ga.”

Beerschot Wilrijk

Vertonghen ging destijds als jeugdspele­r van het voormalige Germinal Beerschot naar Ajax. Zou hij ooit willen terugkeren naar België om er voor Beerschot Wilrijk te spelen? “De kans is klein. Ik ben niet bewust bezig met carrièrepl­anning op lange termijn, maar België zit niet in mijn hoofd. Dat heeft niet te maken met de Belgische competitie, het is gewoon iets dat niet in mijn planning zit. Hoewel ik vroeger graag in België heb gewoond, denk ik niet dat ik er later opnieuw ga wonen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium