Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beginnen zonder druk”

Coach Johan Foerts stelt ambities noodgedwon­gen wat bij

- (luhe)

Coach Johan Foerts moest tijdens de voorbereid­ing van het in eerste landelijke uitkomende Red Vic vier nieuwe spelers inpassen. De voorbije seizoenen ging men in Wilrijk steevast voor promotie, maar nu zijn de ambities een stuk gematigder.

“Vooral de situatie van mijn zoon Niels maakt me wat ongelukkig”, vertelt Foerts. “Hij speelde met een dubbele licentie bij ons en eersteklas­ser Brussels. De coach van Brussels heeft heel laat in de voorbereid­ing eenzijdig die samenwerki­ng stopgezet, zodat we niet meer op Niels kunnen rekenen. We hadden ook geen tijd meer om een vervanger voor hem te halen. Maar we doen verder en hebben nog talent in de groep. Met Francis Wegge trokken we een stevige, sterke center aan, al herstelt hij nog van een knieblessu­re en is hij dus nog niet beschikbaa­r. Ook Rik Conickx is nog geblesseer­d.”

“Ambities spreken we dit jaar dus niet uit. We verkondige­n al enkele jaren dat we klaar zijn voor derde klasse, maar het liep telkens mis. Wie wil promoveren, moet bovenaan eindigen. Als vijfde een reeks hoger gaan spelen, doe ik niet. Promotie moet je verdienen. We beginnen aan dit seizoen dan ook zonder druk en stress. We zien wel waar we uitkomen. Plezier maken zal belangrijk zijn, maar met de nodige ambitie. We moeten absoluut vermijden dat het een kwakkeljaa­r wordt.”

“We proberen ook elk jaar enkele eigen jongeren te laten doorgroeie­n. Daarom is het ook belangrijk dat de tweede ploeg nu in eerste provincial­e speelt zodat zij een springplan­k kunnen zijn voor de eerste ploeg in landelijke.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium