Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pieken naar de eindrondes”

Eddy Faus wil zijn ploeg fris naar de playoffs brengen

- (luhe)

Oxaco werd op het einde van vorig seizoen snel uitgeschak­eld in de play-offs. Om dat rampscenar­io dit seizoen te vermijden, werd met Eddy Faus een coach aangesteld met een karrenvrac­ht aan kennis van het basketbal en ervaring.

Zaterdag openen de mannen uit Boechout de competitie met een derby tegen Antwerp Giants B, een ex-club van Faus. De coach is tevreden over de voorbereid­ing die zijn ploeg afwerkte. “We behaalden twee mooie overwinnin­gen tegen de Nederlands­e eersteklas­sers Weert en Den Helder. Ook in de Beker van België wonnen we onze poule, waarin toch twee stugge Waalse teams zaten.”

“Als er een nieuwe coach voor de groep staat, vraagt dat van de spelers altijd een aanpassing, maar ze beginnen mijn concept en filosofie te snappen. Al kan het altijd nog beter natuurlijk. Maar we hebben tijd. Vorig jaar zaten verschille­nde spelers op hun tandvlees voor de play-offs begonnen. Dat zal ons dit jaar niet overkomen. We gaan proberen te pieken naar de eindrondes. Het is dan dat het om de prijzen gaat. Een symbolisch­e eerste plaats na de reguliere competitie is dan ook absoluut geen prioriteit.”

“Met Dieter De Hoon en Jonas Muys verloren we twee spelers. In hun plaats kwamen Brecht Iliaens, Joppe Bouckaert en Jonas Foerts. Die laatste is een geval apart want hij speelt met een dubbele licentie ook bij Brussels in eerste klasse en zal er bij ons waarschijn­lijk verschille­nde matchen niet bij zijn. Als we compleet zijn, heb ik een stevige, goed uitgebalan­ceerde kern. De competitie gebruiken om met een brede kern klaar te zijn voor de play-offs, is dit jaar ons doel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium