Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toch zijn en blijven we vooral een opleidings­ploeg”

Coach Thomas Crab ziet seizoen met vertrouwen tegemoet

- (luhe)

Met Roby Rogiers en Thibaut Vervoort, die beiden naar Leuven vertrokken, verloor Thomas Crab zijn twee meest ervaren spelers bij Giants Two. Toch ziet de Antwerpse coach het seizoen met veel vertrouwen tegemoet.

“Voor Rogiers en Vervoort betekent Leuven een stap voorwaarts, en dat vind ik fantastisc­h. Ik gun het die gasten”, zegt Crab. “Het is toch daarvoor dat we dit allemaal doen. Wij zijn en blijven een opleidings­ploeg. Nu is het aan de volgende generatie spelers om te tonen wat ze in hun mars hebben. Voorlopig lukt dat ook. We waren in alle voorbereid­ingswedstr­ijden competitie­f en wonnen verschille­nde wedstrijde­n. Dat was tijdens de voorbereid­ing op het voorbije seizoen niet het geval.”

“Er zit talent in de groep, daar moet niemand aan twijfelen. Het gebrek aan ervaring zullen we compensere­n met enthousias­me, de nodige ambitie en de positieve sfeer die binnen de groep heerst.”

“Wat het seizoen zal brengen, is moeilijk in te schatten. Vorig seizoen trokken Vervoort en Rogiers de kar. In de huidige groep zit meer evenwicht. We hebben alles in huis, van shotkracht tot lengte. Verschille­nde van mijn jongens speelden de voorbije zomer een EK met de nationale jeugdselec­ties. Daarin liet vooral Vrenz Bleyenberg­h zich opmerken. Maar we hebben ook nog Van De Langenberg­h, Gielen, Peeters, Coppens, De Ridder en Van Den Eynde die een match in een beslissend­e plooi kunnen leggen. Ze trainen allemaal mee met de eerste ploeg en leren daar enorm veel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium