Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen een zorgeloos seizoen afwerken”

- (spe)

De vrouwen van Zandhoven dwongen vorig seizoen via de titel de promotie naar Liga B af. Dat betekent dat de ploeg dit jaar kan deelnemen aan de Beker van België. In de eerste ronde nemen de meisjes van het nieuwbakke­n trainersdu­o Liesbet Van Breedam en Wim Eennaes het dit weekend op tegen Bevo Roeselare, de kampioen uit de B-reeks.

“De club wilde de toffe groep die kampioen speelde graag samenhoude­n en dat is enigszins gelukt”, zegt Wim Eennaes. “De meisjes verdienden dat ook. Twee speelsters haakten af. De rest bleef onder de voorwaarde dat er maar twee keer wordt getraind. We hebben ons neergelegd bij die wens, maar ik zie dat niet meteen als een nadeel. Dat werd al snel duidelijk tijdens de voorbereid­ing, die goed verliep. De ploeg heeft heel wat ervaring in huis en pakt de zaken snel op.”

“Met de inkomende transfers van Inge Maes van Lint, Sofie Boënne van Zoersel en Ellen De Roeck van Amigos Zoersel hebben we in ieder geval de mogelijkhe­den om een zorgeloos seizoen te spelen. Al blijf ik graag voorzichti­g. We zitten in een nieuwe reeks, voor mij is dit niveau onbekend, en we moeten enkele speelsters inpassen, dus laten we even afwachten wat dat zal geven.”

“De bekermatch van dit weekend kadert in onze verdere voorbereid­ing. We zullen de Beker van België dit jaar niet winnen, maar willen wel graag een goede wedstrijd spelen en doorstoten naar de volgende ronde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium