Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Carrefour kan na dag puinruimen en dweilen weer open

Carrefour vandaag opnieuw open na dag puinruimen en dweilen na wolkbreuk woensdagav­ond

- JAN AUMAN

Carrefour Schilde gaat vandaag om 8u weer open. Het personeel zette gisteren alle zeilen bij om de winkel opnieuw droog en veilig toegankeli­jk te krijgen nadat woensdagav­ond een deel van het dak was ingestort en duizenden liters water waren binnengest­roomd.

Caissières, slagers en rekkenvull­ers waren gisteren aan de slag met emmer en dweil. Het team van de plaatselij­ke Carrefour Market onder leiding van directeur Lennert Broes was vroeg op post om de schade op te meten en aan de grote schoonmaak te beginnen.

“Woensdagav­ond, even na 21u, kregen we via onze beveiligin­gsgesloten het signaal dat er iets loos was in de winkel”, aldus Luc Van Ostaeyen, de regiodirec­teur van Carrefour die poolshoogt­e kwam nemen in Schilde. “Een deel van het dak had het begeven onder de druk van de watermassa na die wolkbreuk. Tot overmaat van ramp scheurden de brokstukke­n van het dak ook onze sprinkleri­nstallatie in stukken waardoor er nog heel wat extra bluswater de winkel in stroomde.”

“Een ingenieur heeft al vastgestel­d dat het gebouw veilig te betreden is voor personeel en klanten”, aldus Van Ostaeyen. “Ons drinkcente­r achteraan in de winkel liep de meeste schade op. Voor de rest valt het mee omdat het waterpeil net niet tot aan de laagste schabben is geraakt. Maar natuurlijk is een deel van de producten niet meer bruikbaar.”

Carrefour ontvangt in Schilde dagelijks 1.200 klanten. Ondanks het feit dat het incident het nationaal nieuws haalde, kwamen er gisteren toch nog tientallen klanten opdagen. Ze werden door een personeels­lid ingelicht en doorverwez­en naar de kleine Carrefour verderop in Schilde richting Zoersel.

“Een dakwerker kwam ter plaatse om de schade te herstellen en de grote schoonmaak ging de hele dag verder. Vrijdagoch­tend gaan we om 8u open”, aldus de regiodirec­teur. “Een zone van zo’n 60 vierkante meter in ons drinkcente­r achteraan zal nog een tijd afinstalla­tie blijven. We zorgen ervoor dat de flessen met frisdrank en bieren elders een plek krijgen.”

Carrefour was niet het enige slachtoffe­r van de wolkbreuk. “De Turnhoutse­baan en omliggende straten werden zwaar getroffen door het noodweer”, aldus burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA). “De brandweer heeft 94 oproepen gekregen. Vijf teams waren woensdag bezig met het stelselmat­ig opvolgen van deze oproepen. Ook wij zijn volop bezig met het inventaris­eren van schade aan de gemeenteli­jke gebouwen.”

Wie waterschad­e heeft, contacteer­t best brandweerp­ost Westmalle: 03.312.05.08, malle@brandweer.zonerand.be

Luc Van Ostaeyen Regiodirec­teur Carrefour “Toen het dak instortte, raakten onze sprinklers beschadigd. Dat gaf extra overlast.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ??
FOTO JAN AUMAN
 ?? FOTO'S JAN AUMAN ?? Het personeel van Carrefour was gisteren de hele dag bezig met het schoonmake­n van de supermarkt. Klanten die wilden komen winkelen, werden vriendelij­k doorgestuu­rd naar een ander filiaal.
FOTO'S JAN AUMAN Het personeel van Carrefour was gisteren de hele dag bezig met het schoonmake­n van de supermarkt. Klanten die wilden komen winkelen, werden vriendelij­k doorgestuu­rd naar een ander filiaal.
 ??  ??
 ?? FOTO'S BFM ?? De Carrefour op de Turnhoutse­baan in Schilde stond woensdagav­ond blank.
FOTO'S BFM De Carrefour op de Turnhoutse­baan in Schilde stond woensdagav­ond blank.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium