Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mechelaar riskeert vijf jaar cel voor verkrachti­ng in gracht

Jordy D.W. ontkent feiten en beweert dat hij per ongeluk op meisje terechtkwa­m

-

Een man uit Mechelen riskeert een gevangenis­straf van vijf jaar voor het verkrachte­n van een meisje na een fuif. Hij reed haar in de gracht en dwong het slachtoffe­r tot seksuele handelinge­n.

De feiten dateren van september 2016. Na een KLJ-fuif reed slachtoffe­r Nona S., toen 18 jaar, met de fiets naar huis. In Sint-Katelijne-Waver werd ze in de gracht gereden door de toen 22-jarige bromfietse­r Jordy D.W. uit Mechelen. Hij sprong bovenop het meisje en probeerde haar te kussen. Toen dat niet meteen lukte, dwong hij haar tot seksuele handelinge­n. Twee meisjes die langsfiets­ten en van dezelfde fuif kwamen, waren getuige en kwamen tussen. Dat leidde tot een straatgeve­cht.

“Toen het slachtoffe­r in de gracht lag en Jordy D.W. haar probeerde kussen, heeft ze er alles aan gedaan om te roepen”, zegt openbaar aanklager Anouk Draulans. “Maar D.W. was agressief en het slachtoffe­r smeekte dat ze alles zou doen als hij haar maar niet zou vermoorden. Daarop dwong hij haar om hem oraal te bevredigen.”

Evenwicht kwijt

Twee voorbijrij­dende meisjes waren getuige en kwamen tussenbeid­e. “Ze vroegen of alles oké was, waarop het slachtoffe­r negatief antwoorde”, klinkt het. “Ze zijn tussengeko­men en één van hen, Jessica G., maakte met haar smartphone een foto van de nummerplaa­t van de brommer van D.W. Die kon daar niet mee lachen, wat resulteerd­e in een gevecht. De beklaagde reed met zijn brommer ook in op het meisje.”

D.W., die niet in de rechtbank aanwezig was, ontkent de verkrachti­ng en zegt per ongeluk op het meisje terecht te zijn gekomen. “Hij verloor naar eigen zeggen zijn evenwicht, maar dat is natuurlijk compleet ongeloofwa­ardig”, aldus Draulans. “Zeker omdat de twee getuigen zagen dat zijn broek open stond. Ik acht de feiten dan ook bewezen en vraag een effectieve gevangenis­straf van vijf jaar.”

Psychiatri­e

Ook het slachtoffe­r was niet aanwezig, zij werd opgenomen in de psychiatri­e. “Na de feiten stortte ze zich op haar studies en vluchtte ze weg van het verwerking­sproces”, zegt haar advocate. “Maar begin deze zomer is ze volledig ingestort. Ze werd gedwongen opgenomen. Eerst voor veertig dagen, maar die opname werd intussen verlengd.”

Jessica G. vraagt een schadeverg­oeding van 16.500 euro. “Bij de aanrijding liep ze een blijvende ongeschikt­heid van 4% op”, klinkt het. “Ze onderging verschille­nde operaties aan haar knie. Ze was competitie­zwemster, maar dat zit er nu niet meer in.”

Het vonnis volgt op 4 oktober.

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? De reconstruc­tie van de zaak in december 2016.
FOTO JOREN DE WEERDT De reconstruc­tie van de zaak in december 2016.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium