Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu lijkt het alsof leiding iets te verbergen heeft”

-

De Antwerpse sp.a-lijsttreks­ter Beels vraagt het stadsbestu­ur om de gemeentera­ad inzage te geven in de integritei­tsstudie bij de politie. “Door die niet vrij te geven, lijkt het alsof de korpsleidi­ng iets verbergt.”

Uw krant berichtte gisteren over onze pogingen om inzage te krijgen in de integritei­tsstudie door de KU Leuven bij de Antwerpse politie. De Commissie voor de toegang tot en het hergebruik van bestuursdo­cumenten oordeelde in haar advies dat de politie geen enkel argument heeft om dat te weigeren. Toch houdt de Antwerpse korpsleidi­ng voet bij stuk.

Jammer

Ook de Antwerpse sp.a-fractie in de gemeentera­ad zou al meermaals de studie hebben opgevraagd, maar zonder resultaat. “De politie is de laatste jaren een aantal keer in opspraak gekomen in een aantal integritei­tsdossiers”, zegt Beels. “Door het niet vrijgeven van de studie lijkt het alsof de korpsleidi­ng iets te verbergen heeft, vlak voor de verkiezing­en van 14 oktober. Dat is vooral jammer voor het grootste deel van het politiekor­ps: alle integere Antwerpse agenten.”

De korpsleidi­ng argumentee­rt dat het al vrijgeven van deze studie zou leiden tot misleiding en verwarring. “Dat is denigreren­d tegenover de gemeentera­adsleden”, zegt Beels. “Onze fractie is in staat om met open blik en de nodige zorgvuldig­heid naar zo’n studie te kijken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium