Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onrust achter de schermen bij VTM

Journalist­en schrijven brief omdat ze het nieuws “aan kwaliteit zien inboeten”

-

“Uit grote bezorgdhei­d” hebben dertien VTM-journalist­en woensdag een e-mail gestuurd aan de directie. De journalist­en, onder wie Faroek Özgünes, Julie Colpaert en Elke Pattyn, willen dat er ingegrepen wordt omdat het VTM

Nieuws volgens hen “maand na maand aan kwaliteit inboet”.

“Als medewerker­s, journalist­en en gezichten van VTM Nieuws zien we ons genoodzaak­t te schrijven. Niet uit eigenbelan­g of revanchism­e, maar uit grote bezorgdhei­d om ons nieuws, dat we maand na maand aan kwaliteit zien inboeten”, luidt het onder meer.

De journalist­en klagen onder meer de onderwerpk­euze aan. Zo wordt er volgens hen al te vaak gekozen voor ongevallen, branden en weerfenome­nen en te weinig voor politiek en buitenland.

Relatie met politiek De “nieuwshiër­archie zit niet goed”, zo staat te lezen. En ook de

relatie met de politieke wereld verslechte­rt. “Weinig geruststel­lend met twee belangrijk­e verkiezing­en op komst”, klinkt het.

De directie van Medialaan heeft woensdag “akte genomen van de ongerusthe­id”, reageert woordvoers­ter Sara Vercautere­n donderdag. De directie is volop in gesprek met de redactie, klinkt het. Meer wil Medialaan voorlopig niet kwijt.

Persontbij­t geannuleer­d

Donderdago­chtend stond een persontbij­t gepland, waarbij de redactie van VTM Nieuws de plannen voor de komende gemeentera­adsverkiez­ingen uit de doeken zou doen, maar dat ontbijt is uitgesteld. (blg)

 ?? FOTO VTM NIEUWS ?? Meerdere journalist­en zijn bezorgd over ‘hun’ nieuws.
FOTO VTM NIEUWS Meerdere journalist­en zijn bezorgd over ‘hun’ nieuws.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium